Bils Geitss prognozē: Pasauli nākotnē skars vēl baisāks vīruss par Covid-19

tautaruna.lv 28.janvāris 2023, 11:30
 
Reuters/Scanpix/Leta
Amerikāņu uzņēmējs, bijušais kompānijas Microsoft izpilddirektors Bils Geitss publiski paudis, ka, viņaprāt, nākamā pandēmija, kas var skart pasauli, būs daudz biedējošāka un sliktāka par Covid-19 pandēmiju, vēsta medijs "Daily Star". 

Geitss prognozē, ka nākamā pandēmija, kas varētu skart pasaules iedzīvotājus, radīsies cilvēku vainas dēļ jeb tas būs laboratorijās radīts vīruss.

Tehnoloģiju eksperts Sindejā, uzrunājot pasaules līderus, aicināja jau laikus sagatavoties ļaunākajam un būt gataviem nākotnē jaunam vīrusa vilnim.

Geitss uzskata, ka, lai izvairītos no milzu katastrofas, nepieciešams mācīties no iepriekšējās, Covid-19 pandēmijas pieredzes, lai "tuvojošos" draudu laikus apturētu.

Miljardieris apgalvoja, ka viena no kļūdām, kas tika pieļauta apkarojot Covid-19 bija neprasmīga sagatavošanās pandēmijai. Viņš uzskata, ka daudzām valstīm trūka nopietnas "karantīnas politikas".

Geitss savā uzrunā uzsvēra, ka, lai laikus reaģētu uz jaunu pandēmijas vilni, svarīga ir visu valstu sadarbība, nepieciešams izmantot visaptverošu, vienotu plānu, lai kopistiski cīnītos ar draudošajiem vīrusiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas