"72 stundas atpakaļ varēja izdzist mana bērna dzīvība"; mamma atklāj skaudru stāstu par gripas komplikācijām

tautaruna.lv 28.janvāris 2023, 10:30
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Janvara vidū Latvijā gripas vidējā intensitāte ir samazinājusies, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Augstākā saslimstība ar gripu reģistrēta bērniem līdz četru gadu vecumam.

Kopš gripas sezonas sākuma Latvijā kopā laboratoriski apstiprināti 658 gripas gadījumi un ģimenes ārstu prakses ziņojušas par 2247 klīniski apstiprinātiem saslimušajiem.

No monitoringā iesaistītajām slimnīcām saņemta informācija par 762 stacionētajiem pacientiem ar gripu un 148 stacionētajiem pacientiem ar gripas izraisītu pneimoniju. Saņemta informācija par 37 nāves gadījumiem ar laboratoriski apstiprinātu A tipa gripu, pārsvarā tās bija personas virs 60 gadiem, kuras sirga ar vairākām blakus saslimšanām.

No šiem nāves gadījumiem 17 pacienti nebija vakcinēti pret gripu, bet 20 pacientiem vakcinācijas statuss nebija zināms.

Kāda mamma vārdā Agnese vietnē "Facebook" caur savu pieredzi vēlreiz uzsver - cik būtiski, viņasprāt, ir sapotēties pret gripu.

"Un tagad par vakcinēšanos pret gripu. Tik vienkārši. BKUS infekciju nodaļa ir pilna. Pilna ar bērniem, kam ir gripa ar komplikācijām. 72 stundas atpakaļ varēja izdzist mana bērna dzīvība-šoks, šausmas, monitoros tu redzi, ka mazā sirsniņa stājas, 205, 213, 230, pī, pī, pī, sarkanais, vedam augšā!
Reanimācija, viss vienā miglā, acu priekšā paskrien visa dzīve. Uztraukums, negulēta nakts. Stabili, viss ir stabili.
Nodaļa. Kopa ar mums 10 gadus vecs puika pēc operācijas. Gripa. Mamma blakus nedrīkst būt, jo gripa. Pirmo dienu pēc operacijas vajag mammu, mamma zvana! Māsiņas cenšas, bet mamma ir mamma!
Un lasot ķengājošus komentārus pie raksta par vajadzību vakcinēties, gribas pateikt-aizbrauciet uz BKUS, uzņemšanas nodaļā pie logiem pastāviet!
Paldies visiem, kuri šajās dienās savās lūgšanās bija kopā ar Kārlīti-mums izdevās!" raksta Agnese.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:03

Jaunākās diskusijas