Sandim Ģirģenam hiperaugsts elektrības rēķins; aicina mainīt Satversmi

tautaruna.lv 25.janvāris 2023, 5:00
 
Kaspars Krafts/F64
Politiķis Sandis Ģirģens saņēmis elektrības rēķinu par decembri - sanāk, ka divistabu dzīvoklī notērēta elektrība par 451,43 eiro

Augstie apkures un elektrības rēķini ik pa brīdim pārsteidz gan to saņēmējus, gan soctīklu lietotājus. Vieni brīnās, kā šāda summa ir radusies, citi nesaprot par ko ir stāsts, jo saņem ļoti adekvātus rēķinus, kas tikai nedaudz atšķiras no iepriekšējā gada atbilstošā perioda maksājumiem.

Politiķis Sandis Ģirģens raksta: "1.12.2022. - 1.01.2023. Rēķins par elektrību 40 kv.m dzīvoklim 451,43 eiro. Ceru, ka 2023.gadā spēšu apvienot adekvātus cilvēkus, kuri vēlas reālas pārmaiņas. Jāmaina Satversme un valsts pārvaldes forma, kurā pilsoņiem ir reāla ietekme uz valsts pārvaldi. Ja valsts pat nespēj saražot no saviem resursiem par adekvātu cenu elektrību, siltumu, sabalansēt nodokļus atkarībā no ienākumu apmēra, samaksāt algu ārstiem onkologiem, tad ko vispār var gribēt par pārējo. Šis viss sevi ir izsmēlis."

Savukārt Sintija raksta: "Man par 37kv.m rēķins par elektrību 92.23€ un ļoti minimāli ir kaut kas uz elektrības patērēts 272kwh - no kurienes tādi rādītāji pati nesaprotu, jo visu laiku esu darba"

Zinta: "Kā tas ir iespējams? Man privātmāja 140 kvm. Ar siltumsūkni - rēķins par decembri 269 eiro!"

Māris: "Cik tad tas patēriņš? Decembra vidējā biržas cena bija 23 centi. Jeb gadiem nebija nodots skaitītāja rādījums? Vienkārši fiziski par decembri nekas tāds nav iespējams. Vēl gan ir variants ar kabeļa bojājumu, bet nu to būtu jau jasajūt redzot skaitītāja darbību. 2000 kilovatu patēriņš? Tas var būt ar elektrisko sildītāju, kas nekad neizslēdzas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:54

Jaunākās diskusijas