Soctīklos klīst sazvērestības teorijas par Putina plāniem iebrukt Lietuvā. Ko par to saka eksperti?

Portāls nra.lv 25.janvāris 2023, 18:00
 
SCANPIX
Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ļoti patīk datumi un simboli, tāpēc ukraiņi uzskata, ka "jubilejas" reizē - 24. februārī - jārēķinās ar jaunu uzbrukuma vilni. Taču arī lietuvieši baidās. Sociālajos tīklos klīst sazvērestības teorijas, ka Putins februāra beigās var iebrukt Lietuvā, vēsta Lietuvas TV3.

Speciālisti saka, ka bailēm ir lielas acis, bet tās ir neracionālas. Turklāt, šīs sazvērestības teorijas ir izdevīgas Krievijai.

Žurnālistikas un mediju pētījumu centra asociētais profesors Mantas Martišius, komentējot izplatītās baumas, saka, ka bailes ir lielākais propagandas ierocis. Krievija to labi izmanto. “Propogandas visiedarbīgākais ierocis ir bailes. Ja cilvēkus izdodas pārliecināt, ka kaut kas ir bīstams, tad viņi sāk uzvesties neracionāli," vērtē komunikācijas speciālists. Viņaprāt, daudz sarežģītāks jautājums ir, kam tas ir izdevīgi.
Viņaprāt, šādas sazvērestības teorijas, kādas tiek izplatītas Lietuvā, Krievijai nes ilgtermiņa ieguvumus. Daļa sabiedrības jau sliecas šaubīties, baidīties, neticēt, pirkt biļetes un bēgt, kad jūt, ka valsts nav drošībā.
Lietuvas militārās akadēmijas pasniedzējs Viktors Denisenka Lietuvas TV3 uzsver, ka Kremļa propagandas mērķis ir uzturēt zināmu spriedzi citu valstu sabiedrībās, veicināt bailes, jo cilvēku satraukums vājina valsti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:10

Jaunākās diskusijas