"Kā var tik atklāti spļaut visiem virsū?"; cilvēki sašutusi par neseno spriedumu Zolitūdes lietā

tautaruna.lv 25.janvāris 2023, 18:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Arī Rīgas apgabaltiesa, apelācijas kārtībā izskatot tā dēvēto Zolitūdes traģēdijas krimināllietu, par vainīgu tajā atzina tikai būvinženieri Ivaru Sergetu, bet pārējos apsūdzētos attaisnoja.

Pirmās instances tiesa Sergetam bija piespriedusi sešu gadu cietumsodu, bet apelācijas instances tiesa šodien viņam piesprieda par sešiem mēnešiem ilgāku brīvības atņemšanu. Tāpat tika nolemts no viņa piedzīt 5,5 miljonus eiro morālā kaitējuma kompensāciju, kā arī noteikt aizliegumu piecus gadus strādāt savā profesijā.

Arī pirmās instances tiesa iepriekš no Sergeta par labu cietušajiem piesprieda 5,5 miljonus eiro morālo kompensāciju.

Savukārt visus pārējos apsūdzētos tiesa attaisnoja.

Viņš piebilst: "Kā parasti vainīgs mazais vīrelis. Bet kas tās konstrukcijas pieņēma?Kas pārbaudīja statiku?Kas izsniedza sertifikāciju?Valsts kā sistēma nofailoja.Jeb sanāk kaut kāds inženieris kļūdījās un 100 inspektoru to nepamanīja?Nu nebūvē un nekonstruē šādas konstrukcijas Saša pagrabā..."

Alnis: LV ir spēcīgs būvnieku Kartelis. Līdz ar to- galveno Maximas traģèdijas vainīgo- būvnieku RE RE- piesedz visi kartelī iesaistītie- citi būvnieki, juristi, iepirkumu birojs, tiesa, būvvaldē, finanšu un ekon ministrijas utt. Piesedz, jo citādi sāks runāt. Otrs vainīgais-Maxima

Dačuks: Ok, Sergets nesarēķināja slodzes. Bet ko būvvalde tādu projektu apstiprināja? Un projektā bija paredēts, ka bobcat tur uz jumta tonnām bruģakmeņu pārvadās un kraus kaudzēs laiikā kad telpās apmeklētāji?

Kristīne: Sergets laikam vienīgais, kam nepietika piķa, lai samaksātu tiesnešiem (?) vai kam tur

Purva pīšļi: Tiesnesis vērtē tikai savāktos un nostiprinātos pierādījumus. Tiesnis jau minēja, ka lēma pēc tā, kas ir. Izmeklēšana sūdīga

Evita: Diemžēl,bet tā ir.Skaidrojošajā daļā tiesnese skaidroja,ka citu iesaistīto darba pienākumos,uz to brīdi,neietilpa būvkonstrukciju pārbaude.Neskan godīgi jā,bet dzīvē jau daudz tā.Formāli katrs veica savus darba pienākumus.

Fortanutus: Par maz vainīgo. Stipri par maz. Atceros tos cietušos, ko vajadzēja identificēt. Otro sagruvumu. Gan tē gan pilī celtnieku nostāja bija zaicinoša. Ērti kad ir apkšuzņēmumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:44

Jaunākās diskusijas