Tualetes papīra dēļ krīzes centrā Rīgā izvēršas pamatīgs ugunsgrēks

tautaruna.lv 18.jūlijs 2022, 13:09
 
Oksana Džadana/F64
Nepatīkamu vakaru piedzīvoja krīzes centra “Burtnieks” iemītnieki Rīgā, Teikas rajonā. Viens no palīdzības punkta klientiem bija aizdedzinājis tualetes papīra rulli, no kura izcēlās ugunsgrēks, piepildot kāpņu telpu ar smagnējiem dūmiem, vēsta “Degpunktā”.

Rīgas Teikas policijas iecirkņa ēkā vienā no korpusiem piektajā stāvā atrodas humānās palīdzības punkts ar nosaukumu “Burtnieks”. Tajā mitinās cilvēki, kas nonākuši grūtās dzīves situācijās un kuriem nepieciešama palīdzība dažādās jomās.

Pusdeviņos vakarā krīzes centra iedzīvotājus sagaidīja vēl kāds nepatīkams pārsteigums. Gaiteņa galā tualetē kaut kas sāka degt, veidojot ēkā spēcīgu piedūmojumu. Kopā trīsdesmit cilvēki stresā evakuējās.

Kamēr liela daļa iedzīvotāju evakuējās, daži apņēmīgi vīrieši skriešus devās novērst krīzes situāciju pašu spēkiem. Viens no viņiem bija Edgars, kam veiksmīgi izdevās apdzēst liesmu perēkli vēl iekams ieradās pirmās ugunsdzēsēju brigādes.

Edgars, kurš palīdzēja nodzēst ugunsgrēku, stāsta, ka it kā esot dedzis tualetes papīrs, ko daļa iedzīvotāju ieraudzīja un, cik vien bija spēkos, paši dzēsa.

Mediķu brigādes dežūrēja policijas ēkas pagalmā, gatavi sniegt palīdzību gadījumā, ja kāds ir saindējies ar dūmiem. Neviens no iedzīvotājiem neapņemas spriest, kurš no kaimiņiem dedzinājis tualetes papīru. Acīmredzami, tas noticis apzināti, taču norādīt uz aizdomās turamajiem neviens negrasās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas