"Tu, suns, Tu te vairs nestrādāsi", soctīklos medicīnas darbinieki dalās ar bezspēcības sajūtu

tautaruna.lv 18.jūlijs 2022, 19:30
 
Pixabay
"Kur paliek mediķu tiesības?" vaicā kāda ārste mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" jautājumu par medicīnas personāla bezspēcību pacientu negāciju priekšā aizsākusi kāda ārste.

"Ziniet? Apnika! Visur tiek runāts par pacientu nebeidzamajām tiesībām. Bet kur paliek mediķu tiesības? Pacients vai piederīgais var gan “žulti izlikt”, gan vēl pamācīt, kā un ko labāk darīt ārstēšanas procesā. Tas viss ir OK. Mēs klusējam un smaidām. HALLO," raksta ārste.

"Šorīt viens 25 gadīgs šmurgulis, kurš izdomāja, ka slimnīca viņam ir vieta, kur izklaidēties, draudēt apsargiem, kolēģiem, saukt viņus par miskastniekiem, no manis atvadījās ar vārdiem: Tu, suns, Tu te vairs nestrādāsi, mēsls. Atlika vien noskatīties uz to visu," ar pieredzēto dalās anesteziologs Fūrmanis.

Par problēmu nekautrējas runāt arī citi specialisti un profesiju pārstāvji.

Anna: "Es nekad neklusēju… hronisko sāpju pacienti ir ļoti gruti komunikācijā pirmajā visitē… vai pacientu radi RAN… komunikāciju būvē ārsts, njaaa tas ir ļoti atkarīgs no paša iekšām un emocionāla intelekta."

Andis: "Tā dīvaini sanāk. Ja pārplīsusi kanalizācijas caurule, tad santehniķi, kurš to remontē, neviens di….t nesūta un pa muti iedot nedraud. Bet mediķim, kurš sniedz palīdzību gan var piedraudēt, gan pasūtīt…"

Anonīms "Twitter" lietotājs: "Mums nav tiesību. Un tas, ka darbā 80% jālieto krievu valoda, zb jau."

Jānis: "A ko mediķiem ir kādas specifiskas tiesības. Mediķiem ir pienākumi - tur hipokrāta zvēresti u.c. :) Man gan pieredze liecina, ka, ja tu izturies draudzīgi pret mediķi, šamais arī paliek visai jēdzīgs..."

Juris: "Šis darbojas arī ar citu profesiju pārstāvjiem. Vnk brīžiem mēs savas lomās aizmirstam būt cilvēki."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas