Sāls, konservi: kāpēc Latvijas iedzīvotāji tukšo veikalu plauktus?

tautaruna.lv 27.marts 2022, 12:15
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Turpinoties karam Ukrainā, Latvijas iedzīvotāji, baidoties no “x stundas”, naski tukšo preču ar ilgiem derīguma termiņiem plauktus. Vairākas veikalu ķēdes Latvijā uz to reaģē ar iegādes skaita ierobežojuma noteikšanu vairākām precēm, vēsta raidījums "Bez Tabu".

“Bez Tabu” skatītāji raidījumam ziņoja par veikalu tīklu “Depo”, kurā ieviests cukura iepakojumu iegādes ierobežojums. Līdzīgi ir arī "Lidl" veikalos.

Latvijas iedzīvotājus naskāk tukšot veikalu plauktus mudina bailes no agresīvās, uz karošanu tendētās Krievijas plāniem attiecībā pret Latviju, uzskata sociālantropologs Klāvs Sedlenieks. Bailes, kā skaidro Sedlenieks, ir normāla reakcija, kas mudina rīkoties, lai sevi sargātu.

"Mums, saprātīgām būtnēm, ir iespēja izvērtēt situāciju, bet bieži situācijas izvērtēšana ir atkarīga no tā, kā citi rīkojas. Paniku virza šādas sajūtas. Ir normāli domāt, kas būs tālāk, kas notiks ar mani, ja būs pārtraukumi preču piegādēs. Ne velti valsts izziņojusi sarakstu ar tām precēm, kas būtu jāsagatavo uz 72 stundām. Tas viss cita starpā arī balstās bailēs. Vienīgi jāsaprot, vai tiešām uz trim dienām nepieciešami vairāki kilogrami sāls un maiss ar griķiem," uzskata Sedlenieks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas