VIDEO: Latvijas piekrastē sastopami ronēni; dzīvnieku draugi lūdz tiem netuvoties

tautaruna.lv 27.marts 2022, 22:58
 
Ekrānuzņēmums
Kā katru gadu, pienācis laiks, kad pastaigā gar jūru iespējams sastapt roņu mazuļus. Dzīvnieku draugi atgādina, ka vislabāk ronēnus atstāt mierā un ar suņiem gar tiem pastaigā neiet.

Baltijas jūrā uz saliņām dzimušie pelēko roņu mazuļi marta vidū jau ir paaugušies un nereti dodas jūrā vieni paši, līdz ar to baltie un pūkainie ronēni jau ir sastopami arī Latvijas piekrastē.

"Pilnīgi dabiski, ka liedagā guļošs ronēns cilvēkos raisa līdzjūtību un vēlmi palīdzēt, taču ļoti bieži palīdzības mēģinājumi nodara mazulim lielāku kaitējumu, nekā mierīga dzīve pludmalē. Un, neapšaubāmi, vislabākā palīdzība roņu mazulim ir suņu vadāšana pavadā, tā pasargājot ronēnu no „mājas mīluļa” zobiem,"raksta Dzīvnieku policija.

"Liels lūgums visiem suņu saimniekiem. Lūdzu nevediet savus suņus šajā laikā pastaigās gar jūru, jo pašlaik no jūras nāk ārā roņu mazuļi atpūsties, sasildīties, pagulēt.

Nevajag viņus arī stumt vai dzīt atpakaļ jūrā. Nevajag vest uz zoodārzu. Vienkārši ļausim dabai darīt savu darbu.
Katru gadu es jūras krastā atrodu sakostus roņu mazuļus. Mazie ronēni uz sauszemes ir ļoti neveikli un nespēj sevi aizsargāt. Lūdzu nevediet šobrīd suņus pastaigā uz jūru vai arī turiet tos ciešās pavadās."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas