Rīdzinieks populārā tirdzniecības centrā novēro absolūti nepieņemamu situāciju

tautaruna.lv 25.februāris 2022, 17:30
 
Dāvis Ūlands/F64
Raivis no Purvciema vienā no galvaspilsētā esošajiem tirdzniecības centriem, proti, “Galleria Riga”, novērojis absolūti nepieņemamu situāciju, ziņo kanāla TV3 raidījums "Bez Tabu" 0
"Manuprāt, pilnīgs absurds notiek ”Galerijā Rīga”. Vieta, kur bija Covid-19 vakcinācijas centrs, tagad atrodas Covid-19 analīžu vieta. Tas viss atrodas ēkas 7.stāvā. Blakus atrodas veikali, restorāns, publiskā tualete. Tas nozīmē, ka cilvēki ar iespējamiem Covid-19 simptomiem dodas cauri visam veikalam, kāpj pa trepēm vai brauc publiskā liftā, tā apdraudot pārējos. Uzskatu, ka veikala administrācijai nav īsti kaut kas kārtībā ar galvu un līdz ar to arī ar loģisko domāšanu," raidījumam pauž Raivis.

Izpētot informāciju internetā, patiešām atrodam paziņojumu, ka ”Galerijā Rīga” 7.stāvā var bez raizēm veikt Covid-19 laboratoriskos izmeklējumus. Un tas nekas, ka jāmēro ceļš cauri visai tirdzniecības iestādei, kur galvenokārt uzturas analīžu rezultāta ziņā negatīvi cilvēki.

"Bez Tabu", izstaigājot visu septīto stāvu, Covid-19 testēšanas punktu tā arī neatrod un nav pat informācijas, vai tas ir slēgts, vai atrodas citur. Līdz ar to arī potenciālā Covid-19 slimnieka izmisīgie meklējumi turpinās pa tirdzniecības centru, turpinot apdraudēt apkārtējos.

Uzrunājot veikala apsargu, tiek noskaidrots, ka Covid-19 testēšanas punkts tomēr atrodas ēkas pirmajā stāvā. Jau vēršoties pie laborantes, komentārs tiek atteikts, pamatojot to ar it kā pirmo darba dienu. Vēlamās atbildes varot uzzināt pa telefonu, zvanot tirdzniecības centra vai laboratorijas pārstāvjiem.

Saziņa pa telefonu ar pieminētajām iesaistītajām pusēm gan nevedas. Savukārt, sazinoties ar Nacionālo veselības dienestu, saņemam norādi par Covid-19 testēšanas punkta izveidi “Galerijā Rīga” interesēties Veselības inspekcijā.

"Šī iestāde vēlējās reģistrēt testēšanas punktu tirdzniecības centra 7.stāvā. Un tā galvenā problēma, ko inspekcija konstatēja, ka, lai nokļūtu uz šo te 7.stāvu, ir koplietošanas lifts. Protams, ka tas ir epidemioloģiski nedroši, un šis te koplietošanas lifts absolūti neatbilst kaut kādai epidemioloģiskajai drošībai. Ņemot vērā mūsu ieteikumus, iestāde ļoti operatīvi veica pati darbības un tika nodrošinātas telpas tirdzniecības centra pirmajā stāvā ar atsevišķu ieeju," raidījumam pauž Veselības inspekcijas Veselības aprūpes departamenta vadītājas vietniece Iveta Hirša.

Tikmēr laboratorijas sadarbības partnera “Klīnikas Piramīda” vadītāja telefonsarunā ar "Bez Tabu" ideju par Covid-19 testēšanas punkta izveidi tirdzniecības centra 7.stāvā neuzskata par sliktu, pat par spīti Veselības inspekcijas iebildumiem.

Aplūkojot tirdzniecības centru ”Alfu”, iekštelpās atrodam vakcinācijas punkts, kas, izrādās, darbosies līdz 5.martam. Tikmēr ārpusē ir mobilais Covid-19 testēšanas punkts. Līdzīga situācija arī tirdzniecības centrā ”Akropole”.

“Galerija Rīga” nostāju tā arī neizdodas noskaidrot. Kad raidījumam tomēr izdevies sazvanīt “Galleria Riga” administrāciju, pēc nelielas sarunas darbiniece sniedza oficiālu komentāru: “Komentāru nav!”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:01

Jaunākās diskusijas