Rīgas domes atbilde par smiltīm pilsētas ielās sanikno cilvēkus

tautaruna.lv 25.februāris 2022, 17:12
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Mārtiņš Zilgalvis/F64
Sociālajos tīklos vairāki rīdzinieki pauduši neapmierinātību ar novēroto Rīgas ielās, proti, lielo smilšu daudzumu pēc ietvju kaisīšanas ziemā.
"Neatceros, ka kādreiz Rīgā uz ietvēm un ielu malās būtu bijis tik daudz smilšu kā pašlaik. Tikko laiks paliks sausāks, tas viss būs gaisā un rīdzinieki to visu varēs elpot. Cerams, ka @RigasDome to apzinās," savu sašutumu mikroblogošanas vietnē Twitter paudis Māris. Viņam pievienojas Daiga: "Tāda netīrība uz ietves kāda ir Merkeļa ielā gar Vērmanes dārzu ir kas nebijis."

Uz iedzīvotāju pretenzijām atbildējusi Rīgas dome, norādot, ka šogad bija nepieciešams kaisīt vairāk pretslīdes materiāla kā agrāk un viss tikšot novākts, "iestājoties stabili siltam laikam".

Ekrānuzņēmums/Twitter

Pašvaldības sniegtā atbilde raisījusi tikai vēl lielāku sašutumu soctīklu lietotāju vidū, kuri neizprot, kāpēc jāgaida ar ietvju un ceļmalu uzkopšanu.

"Vai pareizi saprotu, ka līdz maijam būs jāiet pa šķembu un koku zaru maisījumu? Kurā brīdī pilsētā atcēlāt ikdienas uzkopšanu, lūdzu?" - neizpratnē ir Daiga.

"Tika daudz kaisijāt ka visas ielas bija slidotavas? Izdomājiet konkrēti par ko melosiet, vai par dubļiem vai slīdošām ietvēm. Par abiem nesanāks, nonākat pretrunās paši ar sevi," komentārā atzīmē Kristaps.

"Paskatīsimies kā viss putēs," pauž profils ar lietotājvārdu John Wick.

"Visu ziemu cilvēki sūdzas par slidotavām uz trotuāriem, bet šie steidz pateikt, ka kaisījuši vairāk kā Rīga pastāvējusi," pauž lietotājs Trollfluencers.

Jau vēstīts, ka šoziem galvaspilsētā, lai samazinātu sāls lietošanu gājēju celiņu attīrīšanai no sniega, paredzēts, ka uz gājēju celiņiem drīkstēs izmantot pretslīdes materiālus, kuros sāls daudzums nepārsniegs 20%.

Slīdamības mazināšanai tiks pieļauta arī šķembu izmantošana, ja to saskaņos ar meliorācijas sistēmas uzturētāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas