"Jūs to nopietni?"; Šomase par koncertu Ukrainas atbalstam

tautaruna.lv 25.februāris 2022, 14:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Dziedātāja, bērnu un jauniešu radošās studijas izveidotāja Liene Šomase sociālajā vietnē Instagram paudusi sašutumu par Latvijas mūziķu organizēto koncertu Ukrainas atbalstam, kas notiks šovakar pie Kongresu nama.

L. Šomase publiskotajā paziņojumā pauž, ka, kamēr "ciena un respektē" kolēģus, viņa nesaprot, kā var organizēt koncertu "uz Cilvēku asinīm un sāpēm".

"Ļoti ticu šie visi Mūziķi arī ies brīvprātīgi CĪŅĀ, ne tikai Dziedās uz skatuves... Vēl pašlaik "Brīvā" telpā..." - paziņojumā raksta L. Šomase.
View this post on Instagram

A post shared by La' Stella (@liene_somase)

Uz Lienes ierakstu komentārā atbildējusi Olgas Rajeckas meita Marija Migleniece, kura pauž: "Es būšu klātesoša un uzstāsies mani draugi un ģimene. Šis nav laiks, lai paustu dīvainu viedokli un šķeltu sabiedrību tad, kad mums visiem būtu jābūt vienotiem. Šis nebūs “koncertiņš”, bet protesta akcija. Var protestēt agresīvi, bet to var darīt arī citādā veidā, ja kas."

"Marija, TU pati saproti, ko uzrakstīji? Cilvēki mirst, bērni mirst un šis viss ir 750 km attālumā, bet tikmēr Latvijā organizē Koncertu? Šeit nav labi....KĀ TU pati esi uzrakstījusi, Organizēt Protesta Akciju? Var tikai " Ğeniāls" Guru !""- viņas komentāram atbild L. Šomase.

Jau vēstīts, ka piektdien, 25. februārī, no plkst.18.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama Latvijas mūziķi un Latvijas Dziesmu un deju svētku kustības dalībnieki - kori, pūtēju orķestri, tautas deju kolektīvi un folkloras kopas - veltīs savus priekšnesumus Ukrainas atbalstam, vienojoties koncertā “Ukrainas brīvībai”.

Ukrainas atbalsta koncerta pirmajā daļā skanēs latviešu tautas dziesmas, latviešu autoru skaņdarbi un ukraiņu tautai būtiska mūzika, savukārt pasākuma otrajā daļā uzstāsies tādi mākslinieki kā Ralfs Eilands, Aija Andrejeva, Edavārdi, Tautumeitas, ansis, Jānis Aišpurs, The Bad Tones, Kārlis Būmeisters, Mārtiņš Balodis, Ingus Ulmanis, Igo, Miks Galvanovskis, Olga Rajecka, Kārlis Kazāks, Dzelzs Vilks, Laime Pilnīga, Ainars Virga, Elza Rozentāle, DJ Monsta, Ieva Akuratere, Ralfs Eilands kopā ar Tautumeitām izpildīs Ukrainas grupas DakhaBrakha skaņdarbu “Baby”” u.c.

Valdība ceturtdien ārkārtas sēdē mainīja Covid-19 pulcēšanās ierobežojumus, ārtelpās atļaujot pulcēties līdz 3000 personām, to pamatojot ar nepieciešamību rast iespēju plašākai sabiedrībai nevardarbīgā veidā paust viedokli un nostāju pret notiekošo pasaulē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:41

Jaunākās diskusijas