Pēc izrakstīšanas no Stradiņiem pazūd vīrietis; viņu atrod Gaiļezerā

tautaruna.lv 6.janvāris 2022, 14:30
 
F64
Kāda sirmgalvja meklēšana šā gada pirmajās dienās kārtējo reizi iezīmējusi problēmu ar cilvēku nokļūšanu mājās pēc tam, kad tie nogādāti slimnīcā, vēstīja raidījums “Degpunktā”.

Svētdienas vakarpusē Rīgas Zemgales iecirknis izsludināja meklēšanā teju 90 gadus veco Pāvelu Grečinu, kurš 1. janvārī bija aizvests uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas centru, bet pēc dažām stundām izrakstīts, taču mājās Medemciemā neieradās.

Ciema iedzīvotāji, kas kungu labi pazīst, sāka satraukties un meklēja paziņas no Rīgas, kas varētu apbraukāt rajonu ap slimnīcu un pazudušo mēģinātu atrast.

Vēlāk gan vīrietis atradies Gaiļezera slimnīcas onkoloģijas nodaļā. Vietējie iedzīvotāji pieļauj, ka viņam uz ielas kļuvis slikti, tāpēc sirmgalvis nogādāts šajā medicīnas iestādē.

Kādēļ vīrietis nonāca citā slimnīcā, oficiālas informācijas nav arī raidījumam “Degpunktā”, bet galvenais, ka viņš ir atradies dzīvs. Diemžēl šis nav vienīgais gadījums, kad, pametot medicīnas iestādes telpas, cilvēki nomaldās un pēcāk tiek meklēti. Arī sirmgalves paziņa Antoņina ir dzirdējusi līdzīgus stāstus un ir sašutuši par slimnīcas izrakstīšanās politiku.

Vietējā iedzīvotāja stāsta, ka Pāvels mājās bija aizmirsis mobilo telefonu. Iespējams, ja tālrunis būtu līdzi, viņš sazvanītu kādu no ciema un nokļūtu mājās bez starpgadījumiem. Jau izziņotajā informācijā bija nojaušams, ka sirmgalvim pārvietošanās vienatnē varētu radīt zināmas grūtības. Teikts, ka vīrietis ar vienu aci neredz un staigāšanai izmanto spieķi. Tomēr šobrīd vecums, pat 90 gadi, nav pamats tam, lai slimnīca lūgtu palīdzību sociālajam darbiniekam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas