Ķengaragā policijas rīcība pārsteidz nama iedzīvotājus; atklājas pārsteidzoši fakti

tautaruna.lv 6.augusts 2021, 16:13
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Kāda 85 gadus veca pensionāre Ķengaragā tika iesaistīta konfliktā ar policiju pret savu gribu. Viņas mazdēls, kurš vairākkārt pabijis cietumā, maldināja radinieci un apgalvoja, ka viņa dzīvību apdraud huligāni. Sargājot mazdēlu, sirmgalve nepakļāvās specvienības prasībām, zino raidījums "Degpunktā".

Prūšu ielas 3. nama iedzīvotājus 4. augustā iztraucēja policijas specvienība. Amatpersonas pārmeklēja teju katru dzīvokli kāpņu telpā. Otrā stāva iedzīvotājai procesa laikā trīcēja rokas.

”Ienāca pie mums dzīvoklī, visu izmeklēja, atvēra skapīšus, izmeklēja visas istabas, skatījās zem dīvāna, zem gultas, visu apskatīja. Es biju šokā, tā varētu to nosaukt, pilnīgā šokā, protams,” stāsta Prūšu ielas iedzīvotāja Jevgēnija.

Cilvēki tikai vēlāk uzzināja, kāpēc sacelta tik liela jezga. Notikums koncentrējās ap kādu dzīvokli pirmajā stāvā. Mitekļa īpašniece Iraīda ir ļoti laipna kundze, taču viņas mazdēlam ir krimināla pagātne. Iekūlies kārtējās nepatikšanās, viņš bēga no policijas un lūdza vecmammu viņu aizsargāt.

”Kad viņš atskrēja, viņš teica, ka viņu mēģina nogalināt. Es atvēru durvis. Kad sāka zvanīties pie durvīm, viņš teica, lai neveru vaļā, un es arī nevēru. Es nezināju, ka tā ir policija,” skaidro aizturētā vīrieša vecmamma Iraīda.

Iraīda saka, ka nespēja atteikt palīdzību mazdēlam, tāpēc specvienības prasībām nepakļāvās ilgi. Abi gulēja garšļaukus uz tepiķa, kamēr vīri centās iekļūt dzīvoklī.

”Viņi klapēja pie loga, kaut kāda gaisma ārā uz ielas spīdēja, arī istabā meta jocīgu atblāzmu. Es brīnījos, kas tā varētu būt par gaismu. Dauzījās un zvanījās bez apstājas, es neatbildēju, jo viņš neļāva. Kad sāka lauzt vaļā durvis, sapratu, ka kaut kas nav tā, kā vajag. Kā tad tā var būt, ka uzlauž durvis, lai nogalinātu viņu,” stāsta Iraīda.

Kundze stāsta, ka izgāzās durvis un dzīvoklī ieskrēja dienesta suns, kas izošņāja visus kaktus, meklēdams narkotiku krājumus: ”Suns bija milzīgs, uzlēca uz gultas, un es iekliedzos. Uz segas pārvalka palika ķepu nospiedumi. Es prasu, ko jūs darāt? Jūs teicāt, ka esat no policijas, bet kā jūs tagad uzvedaties? Teica, ka meklē narkotikas. Man kļuva pavisam slikti, visa trīcēju, prasīju, lai izsauc ātro palīdzību.”

Likumsargi šodien no komentāra sniegšanas atsakās, bet sola, ka tuvākajās dienās būšot pieejama plašāka informācija par veiktajām darbībām Prūšu ielā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas