VIDEO: Rīgā sirmgalve, kurinot krāsni, netīšām aizdedzina pati sevi

Baiba Puriņa 15.marts 2020, 17:41
 
Ekrānuzņēmums no video/Degpunktā
Bīstams misēklis gadījās kādai sirmgalvei Rīgā, Maskavas forštatē. Kurinot krāsni pašas dzīvoklī Ludzas ielā, kundze aplējās ar degšķidrumu un aizdedzināja gan savu apģērbu, gan miesu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Sešdesmit piecus gadus vecā Svetlana jau vairākus gadus dzīvo vienatnē un nodarbojas ar mājsaimniecības darbiem bez citu cilvēku palīdzības. Kaut arī šogad ziema ir silta, sieviete apgalvo, ka Ludzas ielas piecdesmit sestais nams ir auksts un sildīt dzīvokli nepieciešams tāpat.

“Man kurējās krāsns, es to atvēru un sāku piekārtot. Es pat nezinu, vai nu man rokas bija ar degšķidrumu, bet viss uzliesmoja. No sākuma es, pēc tam tur viss lejā sāka degt,” raidījumam "Degpunktā" stāsta cietusī.

Liesmas ātri vien pārņēma sievietes apģērbu un iemetās arī viņas frizūrā. “Es aizdegos, redziet, man te mati visur. Mati nav zobi, ataugs. Es tagad tikai atcerējos, kā tie dega. Es tikai šodien to atceros, vakar es nesapratu,” stāsta Svetlana.

Operatīvos dienestus izsauca satrauktais kaimiņš, kas dzirdēja sirmgalves kliedzienus. Kundze stāsta, ka briesmu brīdī saglabājusi vēsu prātu un spēja situāciju kontrolēt.

“Kad es pati aizdegos, nebija bail. Nezinu. Kad tur dega, kad atnāca kaimiņš, “ātrie” un ugunsdzēsēji atbrauca, tikai pēc tam, kad visi aizbrauca, tad gan sāku iekšēji trīcēt. “Ātrie” bija. Viņi teica, ka neredz iemeslu doties uz slimnīcu, bet es nemaz nebūtu braukusi tādu sīkumu dēļ, lūpu un deguna,” raidījumam “Degpunktā” norāda Svetlana.

Izpalīdzīgais kaimiņš jau bija paspējis apdzēst degošās briketes pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Glābēji tikai pārliecinājās, vai krāsns tuvumā nav saglabājies kāds liesmu perēklis. Svetlana apgalvo, ka pāris pretiekaisuma tabletes gūtos ievainojumus ar laiku sadziedēs, taču izbīlis pēc pārdzīvotā tik drīz gan nepāries.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:01

Jaunākās diskusijas