Absurds: Dzīvoklī jāsalst, bet rēķins par siltumu atnāk brangs

tautaruna.lv 8.februāris 2019, 18:22
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Lai arī Latvijā sen vairs nav ļoti bargas ziemas, arī nelieli mīnusi daudzos sajūsmu neraisa, tāpēc jo sevišķi, pārnākot mājās no ikdienas gaitām, gribas nokļūt siltā mājoklī. Bet ne visiem šāda "ekstra" pieejama.

Piemēram, kāda gimene no Vangažiem savā dzīvoklī drebinās - temperatūra mājās, nesasniedzot pat 20 grādus. Pavēss, dienas jāpava siltā apģerbā.

Bet rēķinas par siltumu gan atnācis brangs. Summa par apkuri sasniegusi 170 eiro (decembra mēnesī).

Apskatot iepriekšējos rēķinus, ģimenes galva Kaspars secinājis, ka summa ir dubultā. “Es saprastu, ja mājās būtu 30 grādu! Mums radiatori ir knapi silti, bet rēķins liels,” pārdomās raidījumā "Bez Tabu" dalās Kaspars.

Līdz ar zemo temperatūru mājās dzīvoklis kļuvis mitrs un uz sienām parādījies pelējums.

Arī citi satiktie vangažnieki piedzīvojuši šoku, saņemot decembra rēķinu. Neviens no satiktajiem iedzīvotājiem nespēj izskaidrot iemeslu pēkšņajam cenu pieaugumam.

“Vangažu namsaimnieks” vadītājs Māris Keišs pēkšņo apkures cenu pieaugumu skaidro ar tehnisku ķibeli, kas radusies ar attālināto datu nolasīšanu, proti, decembra rēķinā ierēķināta arī viena janvāra nedēļa. Rēķins par janvāri būšot mazāks.
Taču lai arī rēķins tiek solīts mazāks, papildu siltumu namos tas nesagādāšot. “Vangažu namsaimnieks” vadītājs skaidro, ka mājas esot vecas, logi cauri. Siltumu mājās iespaidojot arī vējš.
Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:41

Jaunākās diskusijas