Ratiņiem jāpaliek aiz durvīm! Māmiņu Mālpilī ar mazuli nelaiž autobusā

tautaruna.lv 28.septembris 2018, 13:22
 
f64
TV3 raidījums “Bez tabu” vēsta par māmiņu Agniju un viņas 10 mēnešus veco bērniņu, kurus autobusa šoferis maršrutā no Mālpils uz Sidgundu ratiņu dēļ nelaida autobusā.

Šoferītis nav ļāvis ratiņus ielikt autobusa bagāžas nodalījumā, kā arī salonā. Ratiņus nav iespējams izjaukt, tāpēc nācies tos atstāt tuvējā veikalā, bet bērnu autobusā turēt rokās.

Kā raidījumam stāsta AS “Cata” Siguldas filiāles vadītājs Māris Zicmanis, ratiņi nav atbilduši parametriem, lai tos ievietotu autobusā. Redz, katrs autobuss ir savādāks, līdz ar to kādā ratiņus drīkst novietot salonā, citā nē.

Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāve Santa Zarāne skaidro, ka pasažieriem ir tiesības zināt, kādi ir bagāžas pārvadāšanas noteikumi, bet AS “Cata” šādu informāciju internetā nav nodrošinājis.

Zicmanis sola šo kļūdu labot un aicina trīs dienas iepriekš sazināties ar AS “Cata”, ja plānots pārvadāt nestandarta kravu.

Par šādu praksi stāsta arī Latvijas pasažieru pārvadātāju asociācijas prezidents Ivo Ošenieks, kurš paskaidro, ka tad kompānija var norīkot piemērotu autobusu.

Tiesa, pašlaik nepastāv pieprasījums visas autobusus aprīkot ar vietu, kur novietot bērnu ratiņus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:55

Jaunākās diskusijas