Latvijas iedzīvotājai pēc kāzām nākas pamatīgi vilties gredzena dēļ

tautaruna.lv 28.septembris 2018, 9:15
 
F64
Kāda Latvijas iedzīvotāja pastāstījusi, kā viņai nācies vilties kāzu gredzena dēļ.

Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka pēc pāris nedēļām kopš kāzām viņas gredzens ir kardināli mainījis izskatu.

"Pasūtījām ar vīru laulības gredzenus. Bet pēc pāris nedēļām mans gredzens sāka zaudēt krāsu un spožumu! Palika melns un pārmeta melnumu uz citu gredzenu. Mēs aizgājām pie cita meistara, tas meistars pateica, ka gredzena sudrabam un zeltam ir pievienoti visādi metāli. Un meistars uzjautāja, kāpēc zeltam un sudrabam nav proves? (Bet vīra gredzenam nekas nekaiš, ir tik pats skaists, ka pirmajā dienā! Un visas proves ir) Runāju ar “Sudraba Nama” pārdevēju, tā saka, ka gredzens palika melns no mana ķermeņa, pateica, ka ir alerģiska reakcija, bet esmu visu mūžu nēsājusi gan sudrabu, gan zeltu un nekas tāds nebija! Bet uz jautājumu, kāpēc nav proves, nebija, ko atbildēt! Tik pēc pāris minūtēm pateica, ka ne uz visiem gredzeniem liek proves!" raksta sieviete.

Privātais arhīvs/sudzibas.lv

Tikmēr internetā cilvēki raksta, kas, iespējams, pie vainas ir tas, ka gerdzens veidots nevis no tīra zelta, bet ir vairāku metālu sakausējums.

"Ja ļoti krāso tikko pirkts izstrādājums, iesaku pārbaudīt vai tam maz ir prove, jo ta mēdz uzvesties sakausējumi. Jebkurš zelta vai sudraba izstrādājums arī ir tikai sakausējums, jo tīra sudraba/zelta tur ir tikai daļa (zeltam parasti 375 (zema prove, reti) - 750, sudrabam 875 - 925, t.i. tik grami no 1000 ir tīrais zelts vai zudrabs). Reaģē kāda no pievienotajām sastāvdaļām. Visnelabāk reaģē niķelis, bet tas ir aizliegts izstrādājumos, vismaz tajos, ko provē pie mums. Bet, ja nāk no kādas citas valsts, viss var būt," teikts kādā komentārā interneta diskusijā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:56

Jaunākās diskusijas