Veterinārārsts nosauc, kurus dzīvniekus nekad neņemt par mājdzīvniekiem

tautaruna.lv 9.marts, 1:30
 
pexels.com
Britu veterinārārsts Bens sociālajos medijos dalījies ar savām pārdomām, kādus dzīvniekus viņš neieteiktu ņemt par mājdzīvniekiem.
Bens kopumā nosauca piecus dzīvniekus, kurus, viņaprāt, nevajadzētu turēt kā mājdzīvniekus.

Veterinārārsts sacīja, ka viņa pieņēmumi balstās gan uz profesionālās pieredzes, gan personīgās nepatikas.

  • Papagaiļi

Viņš nekad neņemtu sev par mājdzīvnieku papagaili. Iemesls - papagaiļiem nepieciešams nodrošināt pietiekami daudz vietas, lai tas varētu brīvi un droši lidot. Tāpat šie putni var būt ļoti skaļi.

  • Peles

Otrs dzīvnieks jeb grauzējs, kuru veterinārārsts nekad neņemtu par mājdzīvnieku, ir peles. Iemesls - tās dzīvo vien vienu līdz divus gadus.

  • Truši

Veterinārārsts izceļ, ka truši ir ļoti bailīgi. Ne vienmēr viņiem patīk ciešs kontakts, tāpēc viņi var kļūt nedaudz agresīvi, ja vēlēsieties tos paņemt rokā. Tāpat trušiem nepieciešams ievērot īpašu diētu. Šie dzīvnieki ir pakļauti dažādām veselības likstām, kā rezultātā to uzturēšana var būt ļoti dārga.

  • Pērtiķi

Pērtiķi ir inteliģenti savvaļas dzīvnieki. Tos būs grūti pieradināt. Lai arī šis nav tipisks mājdzīvnieks, ārsts norāda, ka to nevajadzētu par tādu padarīt. Tāpat ārsts uzsver - ja vēlaties sev par mājdzīvnieku pērtiķi, jums ir jāzina, no kurienes tas ir nācis. Bieži vien pētiķu mazuļi tiek pavisam agri nošķirti no mātes un māte tiek nogalināta.

  • Seski

Tāpat veterinārārsts norāda, ka nekad par savu mājdzīvnieku neizvēlētos sesku. Viņaprāt, šie dzīvnieki ir bezkaunīgi, tie mēdz nepatīkami ost, kā arī bieži vien kož.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:46

Jaunākās diskusijas