Norvēģijas suņu sērgas dēļ patversme Latvijā spiesta atteikt daļai apmeklētāju

tautaruna.lv 12.septembris 2019, 22:30
 
Dzīvnieku patversme un mājas zoo "Mežavairogi" Ķekavas pusē informē, ka dēļ Norvēģijā konstatētās suņu sērgas, izvērtēs, vai patversmes apmeklētāji nevar radīt draudus dzīvniekiem.

"Visus, kuri piedalās starptautiskās izstādēs (kurās piedalās suņi no Skandināvijas) ar saviem suņiem, lūdzam NEAPMEKLĒT patversmi. (Piemēram: izstāde Ventspilī 8. septembrī)

Patversmes suņiem var būt sliktāka imunitāte, tāpēc aicinu visus būt saprotošiem un neapdraudēt patversmes iemītniekus!" aicina patversme.

No 13. septembra būs izmaiņas patversmes darba kārtībā:

1) Jaunievestie suņi netiks doti pastaigām brīvprātīgajiem 14 dienu karantīnas periodā, vai līdz brīdim, kuru nosaka veterinārārsts. Vecie saimnieki savus noklīdušos suņus var saņemt bez ierobežojumiem, tāpat kā līdz šim.
2) Adopcijai dzīvnieki tiek nodoti tāpat kā līdz šim - bez speciāliem ierobežojumiem.
3) Bez darbinieku atļaujas dzīvniekus ar līdzatnestiem našķiem nebarot, patversmes slēgtajā teritorijā neienākt!

Tāpat "Mežavairogi" informē, ka nākamā suņu izstāde notiks netālu no patversmes - Rāmavā, 21. septembrī. "Turam īkšķus, lai slimība neuzliesmo tās apmeklētāju starpā," cer patversme.

Jau ziņojām, ka arī Latvijas Veterinārārstu biedrība aicina suņu īpašniekus ievērot augstāko piesardzības līmeni, jo Norvēģijā konstatēta nezināma slimība, no kuras bojā gājuši vairāki desmiti suņu.

Tā kā ierosinātājs nav zināms, ir jāpieņem, ka tas ir ārējā vidē ļoti noturīgs arī ārpus suņa ķermeņa, proti, ka tā pārnešanai pietiek ar netiešu saskari, un dzīvniekus var inficēt, atnesot nejauši slimību pat ar apaviem un drēbēm.

Ja saimnieks sunim novēro vemšanu un caureju, ir nekavējoties jādodas pie sava veterinārārsta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas