Edgars Rinkēvičs pēc paziņojuma par Krišjāni Kariņu krīt tautas nežēlastībā

tautaruna.lv 4.decembris 2023, 4:30
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs novembra otrajā pusē preses konferencē paziņoja, ka bijušais premjers, tagadējais ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš ir piemērots NATO ģenerālsekretāra amatam.

Mikroblogošanas vietnē "X" par šo paziņojumu ir daudz komentāru un absolūti lielākā daļa cilvēku ir neizpratnē, kāpēc prezidents to ir pateicis, jo līdzšinējā Kariņa darbība neliecinot par atbilstību augstajam NATO postenim.

Viens no kritiskajiem ierakstiem ir ar publicista Lato Lapsas roku rakstīts: "Protams, protams, protams, pašreizējais valsts prezidents ir visas tautas un valsts prezidents, nevis "Vienotības" kucīte. Nu kurš gan par to šaubījās."

Komentētāji piekrīt, ka ar šo paziņojumu Rinkēviča, kā tautā cienīta prezidenta, reitings strauji krītas. Ēriks Stendzenieks ir sarkastisks: "Mīnus 20 kaķīšu bildes un 3 foto ar pirmsskolas vecuma bērniem manā reputācijas kalkulatorā."

Vienlaikus cilvēki spriež, ka tā ir daļa no darījuma, lai Rinkēviču ievēlētu par prezidentu: "Bez kautrēšanās apmainās ar dārgām dāvanām,- Tu man Latvijas prezidenta amatu, es Tev NATO ģenerālsekretāra amatu. Tauta no malas noskatās. Vai applaudē?"

Saskatītas tiek arī sazvērestības teorijas: "Blja, es atvainojos! Tā ir krievijas sabotāža, savu aģentu grib dabūt NATO, lai grautu to no iekšienes. Ukrainas scenārijs, tikai citā mērogā."

"Tiešām atbilstošs kandidāts, kurš sagrāva Latvijas ekonomiku un aizlaidās, atstājot valsti parādos uz desmitgadēm. Ja izdosies, tad varēs izpaust savu varaskāri labi apmaksātā darbā un nolaist NATO uz grunti…"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas