Rīgā policisti, cenšoties palīdzēt vīrietim, atklāj ko negaidītu

tautaruna.lv 23.marts, 20:30
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Rīgā, Torņakalnā, kāds “Mercedes” vadītājs pievērsa policijas uzmanību, stāvot ielas vidū ar ieslēgtām avārijas ugunīm. Likumsargi izlēma pārbaudīt, vai ar šoferi viss ir kārtībā un vai viņam nav nepieciešama palīdzība. Izrādās, ka vīrietis ir izsludināts meklēšanā un izvairās no soda jau labu laiku.

Policijas ekipāžas darbinieki gribēja palīdzēt cilvēkam, kurš brauca ar ieslēgtām avārijas gaismām un šķietami bija nonācis nelaimē. Par spīti pieklājīgumam un labām manierēm, likumsargiem tāpat šķita, ka kaut kas īsti nav tīrs ar šoferi un viņa stāstu. Policists lūdza uzrādīt dokumentus, taču saņēma noraidošu atbildi.

Vadītāja apliecības trūkums gan nebija smagākais šofera pārkāpums. Veicot pārbaudi, noskaidrots, ka viņš atrodas aktīvā policijas meklēšanā, tāpēc pieņemts lēmums aizturēt viņu, līdz ierodas Valsts policija.

Izrādās, aizturētais tika meklēts par diviem dažādiem pārkāpumiem. “Vīrietis bija izsludināts meklēšanā saistībā ar zādzību nelielā apmērā, par ko viņš bija notiesāts ar īslaicīgu brīvības atņemšanu. Papildus tam viņš bija izsludināts meklēšanā ar mērķi noskaidrot viņa atrašanās vietu. Saistībā ar uzsāktu kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 193./1 panta, proti, par programmatūras un iekārtu iegūšanu, izgatavošanu, izplatīšanu, izmantošanu un glabāšanu, nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem,” norāda Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

23.marts

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:23

Jaunākās diskusijas