Purvciemā rīdzinieki pakļauti briesmām

tautaruna.lv 16.marts, 18:56
 
Vladislavs Proškins/F64
Par bīstamu ugunsgrēku 20 stāvu mājā Rīgā, Purvciemā vēstīts pirms nedēļas, un kopš tā brīža iedzīvotāji pievērsuši pastiprinātu uzmanību kārtībai ēkā. Šķetinot dažādus drošības jautājumus, atklājies, ka teju ikviens mājinieks piedzīvojis bīstamas situācijas, kurās prasītos policijas iesaiste, vēsta “Degpunktā”.

Madonas ielas 23. nama iedzīvotāji pēc nesen notikušā postošā ugunsgrēka, kura cēloņi vēl līdz galam nav skaidri, pauž bažas par kādu dziļāku problēmu, kas jau ilgāku laiku ir novērojama divdesmit stāvu ēkā.

Septītā stāva iemītnieces Helēnas dēls Ivars: “Visticamāk, ka tas bija pārgalvīgu cilvēku dēļ, kuri no augšējiem stāviem met lejā degošus izsmēķus, tai skaitā pudeles un visu pārējo drazu. Katrā gadījumā mājas iedzīvotāji regulāri ziņo par to, ka jauniešu grupas no 16 līdz 20 gadiem nepārtraukti uzdzīvo augšējos stāvos. Šīm izklaidēm sekas nav īpaši prognozējamas.”

Ivars pastāstīja par kādu pavisam satraucošu mirkli, ko viņa mammai nācās piedzīvot dažas dienas pēc ugunsgrēka - 7. marta pēcpusdienā. 87 gadus vecā kundze nākusi mājās no poliklīnikas, kad pāris soļus no ieejas kāpņutelpā, pēkšņi turpat pie kājām piezemējusies stikla pudele. Iespējams, tā lidojusi no aptuveni 16. stāva, no kurienes nākuši jauniešu ballītes trokšņi. Skaļo uzvedību un izklaidēšanos apstiprina arī sastaptie kaimiņi, tomēr, kurā dzīvoklī meklējami nemiera cēlāji, viņi nespēja precīzi norādīt.

Citi mājas iemītnieki liek noprast, ka šis nav vienīgais šāda veida incidents, kad no balkona mesti priekšmeti. Turpmāk mājas iedzīvotāji paši nolēmuši veikt ciešāku uzraudzību: “Vietējie iedzīvotāji kopējā sarakstē sāka pieminēt gadījumus, kad no augšējiem stāviem bieži tiek mesti izsmēķi, pudeles. Kādai no kaimiņienēm šādi tika sabojāta automašīna.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:23

Jaunākās diskusijas