Atdzimusi ideja par "Titānika II" būvniecību; zināms datums, kad tas sāks kursēt

tautaruna.lv 16.marts, 18:30
 
depositphotos.com
Miljardierim Klaivam Palmeram ir lieli plāni. Viņš vēlas uzbūvēt "Titānika" kopiju, lai cilvēkiem būtu iespēja baudīt braucienu ekskluzīvā lainerī, vēstīts "Daily Star".

Kā zināms, 1912. gadā milzu kruīza kuģis "Titāniks" savā pirmajā braucienā ietriecās aisbergā un nogrima. Traģēdijā gāja bojā simtiem cilvēku.

Lai arī kruīza kuģis nogrima pirms vairāk nekā 100 gadiem, šis stāsts joprojām rada ziņkāri daudzos. Cilvēki līdz pat šai dienai cenšas izzināt dažādus notikumus saistībā ar nogrimušo kuģi, un daudziem pat šķiet vilinoša ideja doties zemūdens ekspedīcijā to aplūkot.

Lai arī daudzi savu ziņkāri par "Titāniku" cenšas mazināt, lasot dažādus rakstus, grāmatas, miljardieris Klaivs Palmers nolēmis spert radikālu soli. Viņš būvēs "Titāniku II".

Palmers sola, ka kuģis būs "daudz, daudz pārāks par oriģinālu". Miljardieris no Austrālijas pirmo reizi paziņoja par saviem plāniem būvēt "Titāniku II" 2012. gadā. Tomēr toreiz nekas netika realizēts. Otro reizi viņš ar šādu paziņojumu klajā nāca 2018. gadā, tomēr atkal nekas neizdevās, jo viņa plānus ietekmēja Covid-19 pandēmija.

Tagad ar trešo mēģinājumu miljardieris cer panākt savu - uzbūvēt jaunu "Titāniku".

"Vadīt "Titāniku" ir daudz jautrāk nekā sēdēt mājās un skaitīt naudu," saka miljardieris. Viņš min, ka pirmais "Titānika II" brauciens varētu notikt jau 2027. gada jūnijā. Tā maršruts būtu identisks pirmajam "Titānikam" - no Sauthemptonas (Lielbritānijā) uz Ņujorku (ASV).

Miljardieris iecerējis, ka "Titāniks II" izskatīsies gluži tāpat kā tā orģināls, tam būs tāds pats interjers un kajīšu izkārtojums.

Gandrīz puse no 835 kajītēm būs paredzētas pirmās klases pasažieriem, kuri tiks mudināti ģērbties atbilstoši 1900. gadam. Interesanti, ka trešās klases pasažieriem maltītes būs jāietur pie gariem galdiem koplietošanas ēdamistabā - tāpat kā oriģinālajā kuģī.

Kuģis "Titāniks" ietriecās aisbergā Atlantijas okeānā un nogrima 1912. gada 15. aprīlī. Traģēdijā dzīvību zaudēja aptuveni 1500 pasažieru un apkalpe.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:59

Jaunākās diskusijas