Atklājas Ģertrūdes dievnama demolētāja motīvi

Portāls nra.lv 28.jūlijs 2023, 12:45
 
Ekrānuzņēmums
Nedēļas sākumā vēstīts par kādu vīrieti, kurš iebrāzās Ģertrūdes baznīcā, bruņojies ar nūju un plastmasas pudelēm, un sāka demolēt dievnama iekštelpas. Pagāja vien pāris dienas, un vandalis atgriezās nozieguma vietā, lai atgūtu tur atstātos pierādījumus. Trešā vizīte dievnamā beidzās ar aizturēšanu, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Trešdien 30 gadus vecais vandalis atgriezās izdemolētajā baznīcā. Rīgas Ziemeļu pārvaldes policisti, saņēmuši zvanu no dievnama, devās uz Ģertrūdes ielu ar mērķi novērst kārtējo jandāliņu. Vīrieti atrada netālu, staigājot pa ielu, un viņš tika aizturēts. Inspektoriem gan radās aizdomas, ka vandalis varētu būt emocionāli nestabils. Aizturētais sarunas laikā minējis visai savādas frāzes.

Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, un šobrīd tiek skaidrots motīvs uzbrukumam baznīcai. Pagaidām izskatās, ka mērķis tomēr nebija politisks. Atriebība esot bijusi saistīta ar vilšanos reliģijā.

Šobrīd vīrietis atrodas izolatorā, iecirknis lūgs tiesu piemērot viņam apcietinājumu. Tikmēr Ģertrūdes baznīcas draudzes locekļi ir atviegloti, ka vandalis identificēts, taču tajā pašā laikā atzīst, ka jūt līdzi vīrieša pārdzīvojumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas