Nītaures kapos notikušas zvērīgas izdarības

tautaruna.lv 18.augusts 2021, 13:45
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Par spīti zvērīgājām izdarībām Nītaures kapos, kuri izdemolēti, pareizticīgo draudzes vadītāja ir gatava uzklausīt vandāļu paskaidrojumus un piedot viņiem par nodarītajiem zaudējumiem un sāpēm, vēsta “Degpunktā”.

Ceturtdienas vakarā Hilda saņēma ziņu no sava kaimiņa, kas dzīvo blakus pareizticīgo baznīcai Nītaurē. Vīrietis atgriezās no sēņošanas un pa ceļam uz mājām bija gājis cauri mežam. Viņš Hildai stāstīja, ka kāds pilnībā izārdījis kapu kopiņas. Sieviete saģērbās un lietū devās ceļā.

“Es, kad ieraudzīju, man šķita… Nezinu, vai vispār kaut ko tādu dzīvē var kāds izdarīt… tik ļoti kapus izdemolēt. Redzams bija, ka visi krusti bija iemesti no kapiem ārā. Redzams, ka svecītes, lukturīši, kas izdeguši, bija sviesti pret kapu pieminekļiem, sašķaidīti un stikli izbiruši. Nesaprotu, kā to vispār cilvēks var izdarīt,” stāsta Nītaures pareizticīgo baznīcas vecākā Hilda.

Cietušas bija vairāku ģimeņu atdusas vietas. Vandāļi, šķiet, nešķiroja, ko apgānīt, un ķērās klāt visam, kas pagādījās pa rokai.

Policija fiksēja nodarījumus un ir uzsākta resoriskā pārbaude. Hilda stāsta, ka kopīgiem spēkiem izdevās sakopt huligānu darbības sekas jau nākamajā dienā. Par spīti pārdzīvojumiem, viņa ir gatava piedot cilvēkiem, kas izpostīja kapus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas