Atklāj jaunu informāciju par incidentu Tukumā, kad tika aizdedzināts vīrietis

tautaruna.lv 27.aprīlis 2021, 10:58
 
Dāvis Ūlands/F64
Pagājušajā nedēļā tika vēstīts par smagu atgadījumu Tukumā, kur nopietnus ķermeņa apdegumus guva divi vīrieši. Valsts policija turpina skaidrot notikušā apstākļus, taču kārtības sargi neizslēdz, ka incidents Tukumā nav saistīts ar noziegumu, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pēc šausminošā atgadījuma pagājušas trīs dienas. Šobrīd pie daudzdzīvokļu nama, kur dzīvoja vīrieši, cilvēki, jūtot līdzi traģēdijai, izkarinājuši plakātus, lai atbalstītu cietušos.

Zināms, ka cietušā Normunda veselības stāvoklis ir pasliktinājies, taču Artim otrdien ir paredzēta ādas transplantācijas operācija. Likumsargi pirmdien ziņo, ka kriminālprocesa izmeklēšanu pārņēmusi Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa.

“Lai kliedētu bažas saistībā ar iepriekš izskanējušo informāciju par iespējamām nepilnībām policijas reaģēšanā, kā arī atteikumu sākt kriminālprocesu par draudiem cilvēku dzīvībai vai veselībai, Valsts policijas Iekšējās kontroles birojs ir uzsācis dienesta pārbaudi. Kriminālprocesā turpinās aktīva, objektīva un rūpīga izmeklēšana, kurā tiek pārbaudīta visa iespējamā informācija un versijas, kas varētu būt saistītas ar minēto notikumu,” norāda Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Andris Zellis.

Sociālajos tīklos izskanējusi informācija, ka īsi pirms notikušā, proti, plkst. 4.00 naktī, netālu no notikuma vietas esošajā ”Mego” tirdzniecības diennakts veikala telpās nofilmēts kāds vīrietis, kas pērk degšķidrumu.

“Sabiedrībai nav pamata uztraukumam, ka šis noziedzīgais nodarījums ir saistīs ar neiecietības izteikšanu. Izmeklēšanā ir iegūti fakti tam, ka, iespējams, arī nav noticis noziedzīgs nodarījums. Tomēr, kamēr norisināsies izmeklēšana, Valsts policija atturas no pārsteidzīgu secinājumu paušanas vai apstiprināšanas, lai aizsargātu izmeklēšanas intereses un šajā kriminālprocesā iesaistīto personu sensitīvos datus un informāciju. Pagaidām no plašākiem komentāriem mēs atturamies,” teic Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas