Liepājā sprādzis zem auto novietots spridzeklis

tautaruna.lv 17.oktobris 2020, 15:13
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Neierasti rīts trešdien iesākās Liepu ielas 25. nama iedzīvotājiem. Daļa no šī nama iemītniekiem bija spiesti pamest mājokli, jo kādā no pagalmā novietotajām automašīnām bijis ievietots sprādzienbīstams priekšmets, vēstīja portāls liepajniekiem.lv.

Portāls norādā, ka minēto automašīnu ikdienā izmantojot Andrejs Belovs, kurš apsūdzēts vērienīgā nodokļu shēmošanā.

Trešdienas rītā pulksten 6.45 Valsts policijā (VP) saņemta informācija par iespējamu sprādzienbīstamu priekšmetu kādā automašīnā Liepu ielā. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18. nodaļas - par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu. Izmeklēšanas interesēs policija šobrīd sīkāku informāciju nesniedz, taču atzīmē, ka sabiedrības drošībai nekāda apdraudējuma nav. Notikuma vietā vairākas stundas strādāja pretterorisma vienība ”Omega”.

Vairāki Liepu ielas 25. mājas iedzīvotāji stāsta, ka agri no rīta dzirdējuši blīkšķi. Lai arī tas nav bijis ļoti spēcīgs, tomēr dzīvoklī labi dzirdams. Izrādās, ka Liepu ielā 25 šis nav pirmais ar spridzināšanu saistīts gadījums - šī nama ilgstošie iedzīvotāji vēl atceras sprādzienu kosmētiskajā salonā, kas nogranda 1994. gada vasarā.

Par to, ka zem automašīnas kaut kas tiešām sprādzis, liecina apdegušais bruģis vietā, kur stāvēja transportlīdzeklis. ”Kurzemes Vārds” noskaidroja, ka spridzeklis ievietots baltas krāsas automašīnā ”Škoda”, kas bija novietota Liepu ielas 25. nama pagalmā. Ar to ikdienā pārvietojas uzņēmējs Andrejs Belovs.

Ar uzņēmēju laikrakstam sazināties neizdevās, taču viņš ”Kurzemes Vārdam” sniedza komentāru ar advokāta Edgara Golta starpniecību, proti, A. Belovs pieļauj, ka notikušais saistīts ar agrākām augsti stāvošām amatpersonām, pret kurām viņš iepriekš liecinājis kriminālprocesu ietvaros.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas