Pārdevēja no Jūrmalas stāsta par zagli, kuru nekad nesoda

tautaruna.lv 24.augusts 2020, 13:11
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Pārdevēja no Kauguru apkaimes, Jūrmalā teju katru dienu kliegšus dzen prom zagli, kas nāk un ņem, ko grib, taču netiek sodīts par zādzībām. Policija skaidro, ka šogad veiktās izmaiņas likumdošanā alus pudeļu zādzību traktē par maznozīmīgu noziegumu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Jūrmalā, daudzstāvu māju iekšpagalmā atrodas neliels pārtikas veikals, kurā strādā pārdevēja Ļubova. Viņa katru dienu nāk uz darbu ar bailēm.

Kāds vietējais vīrietis regulāri ienāk veikalā, paņem ko sirds kāro un dodas prom, nesamaksājis ne centa.

“Kad viņš dzer, viņš ieskrien un paķer divas vai trīs pudeles, cik nu sanāk, un aizbēg. Dažreiz divas reizes dienā, dažreiz trīs, vakar bija trīs reizes, aizvakar arī. Šodien no rīta es atnācu uz darbu, atkal trīs pudeles aiznesa. Es pat izskrēju ārā, sakliedzu uz viņu. Viņš vienkārši aizskrēja,” stāsta veikala pārdevēja Ļubova.

Ļubova vairākas reizes ir zvanījusi policijai un ziņojusi par nekaunīgo kaimiņu, taču likumsargi adresē neierodas. Sievietei pa telefonu tika skaidrots, kāpēc neviens nesteidzas palīgā. Viņai pamatojums nav saprotams.

Jūrmalas policijā atzīst, ka kopš 6.jūlija jaunas izmaiņas likumdošanā ierobežo spēju rīkoties, ja nozagto preču kopsumma nesastāda pusi no minimālās mēnešalgas.

“Izskatot šo iesniegumu, policijā ir pieņemts lēmums atteikt uzsākt kriminālprocesu. Atteikts ir tāpēc, ka likums tā nosaka. Ja zaudējums ir mazāks par 214,99 eiro, tad tas tiek traktēts kā maznozīmīgs,” norāda Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa priekšnieks Jānis Celmiņš.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:21

Jaunākās diskusijas