Pakaļdzīšanās pa pēdām sniegā! Policisti Rīgā notver vienu no DUS laupītājiem

tautaruna.lv 5.februāris 2019, 11:15
 
F64
Pagājušajā nedēļā notika laupīšana degvielas uzpildes stacijā “Neste”. Policija atklāj detaļas par notikušo, vēsta raidījums "Degpunktā".

Jau ziņots, ka agrā 28. janvāra rītā trīs vīrieši baltos kombinezonos Rīgas Teikas iecirkņa apkalpojamā teritorijā uzlauza degvielas uzpildes stacijas automātu, pie kura var norēķināties par degvielu, un nozaga naudas kasti.

Kā izrādās, tajā pašā dienā, tikai astoņas minūtes pēc izsaukuma saņemšanas, tuvojoties notikuma vietai, patruļa ievērojusi kādu aizdomīgu auto, kas izbrauca no meža masīva iepretim tirdzniecības centram “Alfa”.

Saprotot, ka tas varētu būt garnadžu braucamrīks, vīri ieslēguši bākugunis, bet pretimbraucošais auto nepārprotami paātrinājis ātrumu un, izmantojot mirkli, kamēr policisti apgriež busiņu, aiztraucies Mežciema virzienā.

“Sakarā ar to, ka tajā naktī sniga sniegs, policijas darbinieki uzsāka pakaļdzīšanos pa sniegā redzamajām automobiļa pēdām. Šīs pēdas noveda pie vienas daudzstāvu mājas, kas atrodas Mežciema mikrorajonā. Policijas darbinieki konstatēja, ka minētais transportlīdzeklis ir aizslēgts, un iekšā neviena nebija. Bet turpat uz sniega bija redzamas pēdas, kas liecināja, ka personas turpināja bēgšanu ar kājām,” stāsta Valsts policijas Teikas iecirkņa priekšnieks Sergejs Galilejevs.

Kamēr ļaundari darījuši visu, lai nozustu iekšpagalmu labirintos, notikuma vietā viena pēc otras ieradušās vairākas policijas ekipāžas. Tā kā pēdas vedušas katras uz savu pusi, vīri sadalījušies - daļa ar patruļauto apbraukājuši tuvējas ielas, savukārt daļa izsekojuši sniegā iemītās pēdas.

Visticamāk, tieši kājām skrienošie specvienības kaujinieki vai arī kinoloģe ar suni arī bijis patiesais iemesls, no kā izmisīgi bēdzis kāds jauns vīrietis, kuru Juglas ielā pamanījusi viena no ekipāžām.

Protams, pats skrējējs nonākot policijas rokās, apgalvojis, ka inspektori izjaukuši viņa naksnīgo treniņu plānus. Neņemot vērā teikto, policistiem bijis pamats aizdomām, ka iepriekš vairākkārt tiesātais vīrietis melo, tādēļ viņš aizturēts un nogādāts Rīgas Teikas iecirknī. Turpat vēlāk nonācis arī Mežciema iekšpagalmā atrastais auto.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas