Normāli? Aizkrauklē tiesnese pamatīgā dzērumā vada auto, bet sodīta netiks

Ziņu aģentūra LETA 23.novembris 2018, 12:15
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Zemgales rajona tiesas Aizkraukles nodaļas tiesnese Iveta Silicka Pierīgā pieķerta, braucot ar automašīnu teju triju promiļu reibumā, taču viņai draud tikai disciplinārsods, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Avots, kas vēlas palikt anonīms, ziņo, ka novembrī Stopiņu novadā policija apturējusi Zemgales rajona tiesas Aizkraukles nodaļas tiesneses Ivetas Silickas vadīto automašīnu.


”Tiesnese Iveta Silicka sestdien ”iekrita” 2,9 promiļu reibumā pie stūres savam automobilim. Tā kā atteicās pūst trubiņā, viņa tika aizvesta uz slimnīcu analīžu paņemšanai,” paudis avots.


Pati tiesnese Silicka atzīst, ka braukusi alkohola reibumā.


”Es zinu, kāda ir procedūra, es zinu arī sekas. Nezinu, ko jūs vēlaties, lai es jums saku. [..] Šobrīd es vairs nekomentēšu. Paldies, visu labu!”


Šāds pārkāpums tiesnesim ir nepiedodams, uzskata Zemgales rajona tiesas priekšsēdētājas vietniece Inga Zālīte.


”Droši vien, sabiedrības uzticību tas kaut kādā ziņā tomēr iedragā. Tas nav pieļaujams! Ir mums kāda tā melnā avs, kas met to [darvas] pilienu. Manuprāt, šis pārkāpums tiesnesim ir nepiedodams,” pauda Zālīte.



Tiesnešus par administratīvajiem pārkāpumiem netiesā kā ierindas Latvijas iedzīvotājus. Tiesnešus sargā administratīvā imunitāte, līdz ar to viņu administratīvos pārkāpumus neizskata ierastajā kārtībā, tiesas zālē, bet gan Tiesnešu disciplinārkolēģijā. Disciplinārkolēģijas sastāvā ir 11 citi tiesneši. Disciplinārsodi, kurus tiesnešu disciplinārkolēģija var uzlikt tiesnesim, ir šādi: piezīme; rājiens; amatalgas samazināšana uz laiku līdz vienam gadam, ieturot līdz 20 procentiem no amatalgas. Tāpat Tiesnešu disciplinārkolēģija var ierosināt tiesnesi atcelt no amata (par šādu sodu lemj Saeima).

Zemgales rajona tiesā informē, ka drīzumā Silickas priekšniecība nosūtīs Silickas administratīvā pārkāpuma lietas materiālus Tiesnešu disciplinārkomisijai.


Svarīgi uzsvērt, ka, lai gan pārkāpums ir ļoti rupjš un, kā pauda Zemgales rajona tiesas priekšsēdētājas vietniece, iedragā tiesneša amata prestižu sabiedrībā, administratīvā imunitāte sargā Silicku - kamēr ir tiesnese, viņai nevar atņemt autovadītāja apliecību un piemērot lielo naudas sodu, kas pienāktos jebkuram citam ierindas iedzīvotājam.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:06

Jaunākās diskusijas