Simtgades salūta pēcgarša: Gribēja dikti mākslinieciski, sanāca amatieriski

tautaruna.lv 23.novembris 2018, 17:50
 
Annija Meikšāne/F64
Drīz būs apritējusi gandrīz nedeļa kopš ļaužu straumes plūda uz 11. novembra krastmalu, lai klātienē redzētu simtgades svētku kulmināciju - salūtu.
Mēdz jau teikt, ka Latvijas iedzīvotāji itin visā saskatīs ko negatīvu un labāk nopels nekā paslavēs, bet daļai sabiedrības simtgades salūts jeb Latvijas valsts simtgadei veltītais gaismas uzvedums "Saules mūžs" lika vilties.

Piemēram, Andrejs C. facebook raksta: "Nelaime tā, ka sajaukti žanri. Faktiski katastrofāla mākslinieciska neveiksme, kas nodarīja lielu postu - sabojāja daudziem lielisko sajūtu par kopumā brīnišķīgajiem svētkiem. No salūta gaida krāsas, prieku, sajūsmu, krāsainas puķes debesīs, bet nevis asarainas pārdomas, laika stiepšanu, debesu rūtošanu ar prožektoriem kā padomju kinostudijas Mosfiļm filmās par kara laikiem. Gribēja dikti mākslinieciski, sanāca amatieriski, un mājās nācās iet ar dziļu vilšanās sajūtu. Savulaik Biķernieku sporta bāzē bija uguņošanas festivāls. Jebkura kolektīva uzstāšanās bija labāka par Daugavmalā pieredzēto."

Viņa paustajai domai piekrīt daudzi ieraksta komentētāji.

Jau ziņots, ka uzvedumu "Saules mūžs" klātienē noskatījušies vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju.

Tas tika solīts kā visu laiku vērienīgākais Latvijas proklamēšanas dienas šovs un izmaksāja 234 999 eiro jeb aptuveni desmit reizes vairāk nekā citus gadus.

Uguņošanu pavadīja 18 minūtes garš vizuāli muzikāls stāsts sešās daļās par Latvijas valsti no idejas par tās veidošanu līdz šodienai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 22:50

Jaunākās diskusijas