Viltus policisti Rīgā aptur šoferus un izkrāpj naudu

tautaruna.lv 4.oktobris 2018, 17:08
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency
"Rīgā ir uzradušies ceļu policisti, kā minimums četri, kuri ar viltus alkometru un narkotiku testu, draudu un šantāžas palīdzību izspiež no autovadītājiem naudu!" sociālajā tīklā Facebook brīdina kādreizējais diplomāts Rūdolfs Brēmanis.

Brēmanis izklāsta, ka sākumā "viltus policisti" aptur automašīnu un it kā veic rutīnisko pārbaudi. Tāpat uzsāk "čomisku sarunu" vēl pirms likšanas iepūst alkometrā. "Ar tekstiem: "Izskatāties saguris... nelabi izskatāties...''. Pat apjuku un nesapratu, ko uz to atbildēt. Tad liek iepūst, viss ok! Bet čomiskā, un familiārā (uzrunājot uz Tu, nevis Jūs) saruna turpinās, ka "kaut kas neesot tā kā vajag" un tiek pasaukts pārinieks, kam jau trešajā personā pirmais stāsta: ''Paskaties uz viņu, kaut kas nav''! Tad otrs uzdod dažus līdzīgus jautājumus, kāpēc tāds saguris," izklāsta uzņēmējs.

"Man šajā brīdī jau parādījās azarts, pret viņu nekaunību un saku: ''Davai, nekādu problēmu, veicam testu!''

Pēc tam sekojot piedāvājums veikt "jaunāko testu, kurā pilnīgi viss uzrādīšoties". "Man šajā brīdī jau parādījās azarts, pret viņu nekaunību un saku: ''Davai, nekādu problēmu, veicam testu!'' Uz baltas plastmasiņas jāuzspļauj siekalas. Un tad pāris minūtes jāpagaidot un viss būšot redzams. Sākumā to testu uzlika man uz paneļa, un aizgāja, tad atnāca un apskatījās un teica, ka vēl jāpagaida, un šoreiz aizgāja ar visu testu. Atnāca pēc minūtēm 10 un tāds līdzjūtīgs jau, ka tak esot teicis, ka labāk nevajadzēja testu veikt. Viss tests sarkans pēkšņi. Tagad viņiem mani esot jāved uz asins analīzēm un nu būšot lielas nepatikšanas, jo analīzēs uzrādīšoties VISS! Es prasu kāds vēl VISS, kas tieši, neesmu ne dzēris ne dajebko lietojis. Un te sākās labākais - jūtot, ka ar mani viegli nebūs, jo jau diezgan uzvilcies un jau gribēju zvanīt uz viņu sūdzību biroju IDB, sāka mani mierināt, ka redz man jau nav nekas jālieto, ka varbūt pēdējo 30 dienu laikā esmu kādas medicīniskas zāles lietojis un ka tas tad arī uzrādīsies un pat tas varot būt kā pamats atņemt tiesības. Un līdzīgas muļķības pieklusinātā tonī stāsta man. Redzot, ka lietas lēni iet, pienāk atkal pārinieks un prasa, nu, ''kas mums tur esot par lietu?'' Es tajā brīdī kaut kā saliku galvā to brīdi, ka viņš ar manu to testu aizgāja un tad atnāca un atnesa citu, visdrīzāk, un saku viņiem, taisām vēlreiz to testu un tagad manā klātbūtnē gaidīsim rezultātus un filmēsim. Šie apjuka, aizgāja uz mirkli, un te pēkšņi ar močiem piebraukuši vēl 2 policisti.. Pienāk pie mana mašīnas loga nu jau trešais un bez sveiki vai labdien uzreiz saka: "Eu, vecīt, nejoko, sūdi būs''! Es atbildu, ka Jūsu kolēģi nepareizi veica testu, taisām vēl vienu! Uzreiz aiziet! Atnāk pirmais un atdod tiesības un tehnisko un kaut kādu mistisku tekstu pasaka, ka es tak esot kaut kam tur pazīstams un ko es uzreiz neteicu... Notēloja atkal baigo čomu man un sanāk, ka palaida mani, jo es viņiem tak pastarpināts čoms kaut kāds esmu! Kopā tas aizņēma ap 30 minūtes!" situāciju izklāsta Brēmanis.

Uzņēmējs sazvanījis Iekšējās drošības biroju, kas lūdzis situāciju aprakstīti rakstiski e-pastā. "Es prasīju, vai viņi var garantēt manu anonimitāti un to, ka man neatriebsies tie paši vai citi ceļu policisti? Godīgi atbildēja, ka nevar to garantēt. Nu tad es tā arī nolēmu, ka nav ko un būtu par šo aizmirsis, ja man tikko neizstāstītu mani ārzemju viesi, kuri bija izīrējuši mašīnu un kurus centrā gaišā dienas laikā (tāpat kā mani) apturēja šī pati "banda" pēc apraksta un izkrāpa 1000 eiro. Aizturēja uz veselu stundu un draudēja, ka viņi tiks deportēti no Latvijas, nokļūs cietumā, 5000 eiro sods. Lika mēli parādīt, un uzreiz jautā, kāpēc balta mēle. Tad triks ar plastmasiņu un aiziešanu un atnākšanu atpakaļ ar jau sarkanu testu un līdzjūtīgā gribēšana palīdzēt, lai nav nepatikšanas. Tie neziņā ko atbildēt. Un tas viss lauzītā angļu valodā," norāda Brēmanis.

Viens no aizdomās turamajiem bijis korpulents vīrietis vecumā no 35 līdz 45 gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:14

Jaunākās diskusijas