Alūksnes pusē vecāki lūdz palīdzēt savam 10 gadus vecajam dēlam

tautaruna.lv 4.oktobris 2018, 17:30
 
F64
Portālā "ziedot.lv" publicēts lūgums palīdzēt 10 gadus vecam zēnam vārdā Rūdis no Alūksnes novada. Bērnam nepieciešams krēsla tipa pacēlājs, lai viņš varētu doties ārā pastaigās.
Ar tēta palīdzību Rūdis tiek pastaigāties, taču viņš ne vienmēr ir blakus vajadzīgā brīdī, un arī viņam tas kļūst par grūtu. Reizēm tiek lūgta kaimiņu palīdzība.

Desmit gadus vecajam Rūdim no Alūksnes novada ir bērnu cerebrālā trieka, spastiska tetraparēze, ar izteiktiem kustību traucējumiem. Rūdis ir dzimis priekšlaicīgi. Zēna svars piedzimstot bija tikai 1200 grami. Pirmajās 3 dzīves nedēļas bērna veselības stāvoklis bija ļoti smags. Zēns nestaigā. Rūdis ir trešais, jaunākais brālis ģimenē. Ģimene dzīvo 3.stāvā un zēna izkļūšana no dzīvokļa ir ļoti apgrūtināta. Zēns tiek nests uz rokām. Rūdis ir izaudzis un vecākiem fiziski kļūst arvien grūtāk zēnu pārvietot. Ar tēta palīdzību Rūdis tiek pastaigāties, taču viņš ne vienmēr ir blakus vajadzīgā brīdī, un arī viņam tas kļūst par grūtu. Reizēm tiek lūgta kaimiņu palīdzība.

Ģimenei piemērotākais pārvietošanās līdzeklis pa kāpņu telpu būtu krēsla tipa pacēlājs. Tas ļautu Rūdim kopā ar mammu tikt ārā no mājas, neprasot citu cilvēku palīdzību.

Šo krēsla tipa pacēlāju arī lietos kāpņu telpas 2.stāvā dzīvojošais 34 gadus vecais Einārs Pūrs, kurš pēc autoavārijā gūtās traumas ir zaudējis spēju staigāt. Einārs, lai pārvietotos pa kāpnēm lūdz kaimiņu palīdzību, jo viņš dzīvo divatā ar māti. Einārs ir 1.grupas invalīds.

Lai Rūdis Alberts tiktu ārā no mājas, ir nepieciešams krēsla tipa pacēlājs. Kopējās pacēlāja izmaksas ir 8216.08 eiro. Ģimenei šādu līdzekļu nav. Daļu summas - 1643.20 eiro apmērā uz pusēm segs ģimene un Einārs, 3286.44 eiro apmērā segs pašvaldība. Līdz ar to no ziedotājiem tiek lūgti 3286.44 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas