Lietuvietim par latvietes izvarošanu piespriež "saudzīgu" cietumsodu

tautaruna.lv 26.septembris 2018, 13:45
 
Independent.ie
Ziemeļīrijā notiesāts Lietuvas pilsonis Deividas Paliutis, kurš tiesas priekšā stājās par latvietes izvarošanu, ataucoties uz Independent.ie, ziņo portāls Baltic-Ireland.ie.

Neraugoties uz to, ka vīrietim ir jau vairākas iepriekšējas sodāmības, tiesa viņam piesprieda vien 5 gadu cietumsodu. Šādu soda mēru par “pārāk saudzīgu” nodēvējusi labdarības organizācija Rape Crisis Network Ireland, kura sniedz palīdzību izvarošanā cietušām sievietēm.

Paliutis kopā ar pieciem krievu tautības vīriešiem ieradās latvietes mājā, vispirms pieprasīja no viņas naudu, bet pēc tam brutāli izvaroja, kamēr blakus istabā gulēja cietušās piecgadīgais dēls

Piecu gadu termiņā tiks ieskaitīts laiks, ko Deividas Paliutisjau pavadījis ieslodzījumā, un noziedznieks īsi pirms Ziemassvētkiem tiks deportēts uz dzimto Lietuvu.

2009.gada 9.maijā Paliutis kopā ar pieciem krievu tautības vīriešiem ieradās latvietes mājā, vispirms pieprasīja no viņas naudu, bet pēc tam brutāli izvaroja, kamēr blakus istabā gulēja cietušās piecgadīgais dēls. Šo noziegumu lietuvietis izdarīja laikā, kad bija izbēdzis no atvērtā tipa cietuma Īrijā, kur viņš izcieta sodu par uzbrukumu.

Pēc izvarošanas Deividas Paliutis tika arestēts, taču 2010.gadā kļūdas dēļ no cietuma atbrīvots. Viņš bija brīvībā gandrīz gadu, kamēr likumsargi abās robežas pusēs mēģināja noziedznieku atrast ar Interpola palīdzību. Bēguļošanas laikā Paliutis pastrādāja vēl vienu noziegumu - 2011.gada aprīlī sašāva ukraini,kurš no ievainojuma mira, vēsta portāls.

Avots: baltic-ireland.ie

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas