Kukurūzas novākšanas laikā sieviete par mata tiesu izvairās no milzu nelaimes

tautaruna.lv 26.septembris 2018, 17:03
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Šī gada septembrī par mata tiesu no nelaimes izglābusies kāda iereibusi sieviete, kura aizmigusi kukurūzas laukā, kurā tobrīd notikuši ražas novākšanas darbi.

Laikraksts "Staburags" vēsta, ka kādā septembra dienā kombaina vadītājs kopā ar kolēģi 12.septembrī pļāvis kukurūzas lauku, kas atrodas netālu no ceļa Koknese—Ērgļi 13,2. kilometra.

Viņai palaimējies, ka kombains vispirms aizskāra velosipēdu un tajā brīdī apstājies viens no griešanas mehānismiem.

"Blakus braucošā traktora vadītājs kukurūzā pamanīja velosipēdu un man signalizēja, taču kombaina troksnī to nedzirdēju, uzmanība bija pievērsta pļaušanai un tam, lai nopļautā kukurūza birtu traktora piekabē. Kombaina priekšā velosipēdu neredzēju, jo kukurūza bija ļoti augsta un bieza. Policija vēlāk izmērīja, ka kukurūza bija 2,60 metrus gara. Vispirms ar kombainu tika nopļauts velosipēda rokturis, tas iestrēga kombaina griešanas mehānismā, kas apstājās," norāda kombaina vadītājs.

Tikmēr sieviete, kuras velosipēds atradies laukā pati gulējusi apmēram sešu, septiņu metru attālumā no ceļa. Viņai palaimējies, ka kombains vispirms aizskāra velosipēdu un tajā brīdī apstājies viens no griešanas mehānismiem.

"Zvanījām 112, un operators savienoja ar "ātro palīdzību". Vēlāk ieradās arī policija, lika mums pūst caurulītē, nekādas promiles neuzrādīja. Sieviete gan bija alkohola reibumā. Netālu dzīvo arī sievietes māte, tēvs un vīrietis, ar ko viņa dzīvo kopā. Garām braucošās automašīnas vadītājam pateicām, ka notikusi tāda nelaime, un viņi visi trīs ieradās," informē vīrietis, kurš piedzīvojis neparasto situāciju.

Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece, savukārt, norādījusi, ka pēc sākotnējās informācijas zināms, ka vadot kombainu "Jaguar 890 Claas", kukurūzas laukā uzbraukts 1996. gadā dzimušai sievietei, kura bijusi alkohola reibumā. Viņa nogādāta ārstniecības iestādē, taču to patvaļīgi atstājusi, atsakoties no ārstēšanas.

"Kriminālprocess nav sākts, jo sieviete policijai norādījusi, ka miesas bojājumus guvusi citos apstākļos, nevis kombaina darbības rezultātā," skaidro Ieva Sietniece.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas