Uzņēmuma vadītāji Ādažos piekauj būvlaukuma darbinieku

tautaruna.lv 26.jūnijs 2018, 7:05
 
Ekrānuzņēmums
Šķiet, deviņdesmitie atgriežas ne vien apģērbā, bet arī uzvedībā. Raidījums “Bez Tabu” vēsta par asiņainu izrēķināšanos topošās Ādažu sākumskolas būvlaukumā, pēc kuras viens no cietušajiem pat nogādāts slimnīcā.
”Šodien, Ādažos, sākumskolas būvniecības laukumā SIA”Monum” valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš un valdes loceklis Gatis Logins bija ieradušies objektā un piekāva savu darba vadītāju. Brutāli, ar dūrēm, ar grūstīšanos, ar spārdīšanos. Tik tālu, ka puisis ar ātro palīdzību tika aizvests uz slimnīcu,” raidījumam raksta zinātāja.

Tiesa, ar raidījumu būvlaukuma darbinieki atsacījās runāt, tomēr to, ka konflikts bijis atzīst Ādažu novada domes pārstāvji, kurus pārstāvējis viens no cietušajiem. Viņi arī nenoliedz, ka starp pašvaldību un SIA “Monum” bijušas domstaroības.

Arī skolas projekta vadītājs Normunds Masaļķis atzīst, ka konflikts bijis un žurnālistiem pastāsta, ka tas noticis vienā no vagoniņiem. Arī pats dabūjis sitienu pa galvu, taču ne to kāpēc, ne to, kā viss sācies, neatceras.

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša apstiprina - izsaukums bijis.

Tomēr arī SIA “Monum” nevēlas runāt ar žurnālistiem. Viens no uzņēmuma valdes locekļiem atrodas ārzemēs, bet otrs tikšanos atsaka.

Tiesa, rakstiskā atbildē raidījumam “Bez Tabu” uzņēmums nenoliedz, ka konflikts bijis, tomēr vairāk var pateikt vien to, ka par notikušo informēta Valsts Darba inspekcija, ka notikušo izmeklē SIA “Monum” darba aizsardzība speciālists un ka cietušajam nav pretenziju pret uzņēmumu.

Baiba Puķukalne, Valsts Darba inspekcijas pārstāve, raidījumam pavēstīja, ka iestāde izmeklēs notikušā apstākļus.

“Ja šis nelaimes gadījums būs smags, to izmeklēs Valsts darba inspekcija, ja traumas nebūs smagas, tad darba devējam būs pienākums sastādīt aktu par nelaimes gadījumu darbā un iesniegt Valsts darba inspekcijai reģistrēšanai,” stāsta ierēdne.

Par notikušo informēta arī Valsts policija, kas veic notikušā apstākļu noskaidrošanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:17

Jaunākās diskusijas