Vairas Vīķes Freibergas "skandalozo kapavietu" uzmanīs īsti latvisks tēls

tautaruna.lv, Elvijs Lazdiņš 26.jūnijs 2018, 15:11
 
F64
Lai arī bijušās Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ģimenes kapavieta Pirmajos Meža kapos iegūta mīklainā veidā, tas nav traucējis to jau kārtīgi sagatavot atdusai.
Bēdīgi slavenās kapavietas centrā ir tautu meitas skulptūra.

Žurnāla ''Privātā Dzīve'' autores Zanes Piļkas-Karaleviča rakstā ''Freibergu mieru sargās tautumeitas'' atklājas, ka pirms dažiem gadiem skandalozu nokrāsu ieguvusī kapavieta tikusi pie sakārtotiem vaibstiem, kuru centrā ir tautu meitas skulptūra.

Freibergas 21 kvadrātmetrus lielās kapavietas autors esot slavenais akmeņkalis Ivars Feldbergs.

Atgādināsim, ka bijusī prezidente pie šīs glaunās kapavietas tika ļoti šaubīgā ceļā. Meža kapos atduasas vietu var iegūt tikai par īpašiem nopelniem valsts vai pilsētas labā, tomēr šādi iesniegumi nav notikuši, kas nozīmē, ka Freiberga to ieguvusi nelikumīgi.

Minēto kapu strādnieks žurnālam atklājis, ka eksprezidente īpaši pielūkojusi, lai kapavieta būtu tieši pretī Zigfrīda Annas Meirovica atdusas vietai.

Lai ar to nebūtu gana, 21 kvadrātmetri arī ir acīmredzams likumpārkāpums, jo normatīvie akti liecina, ka kapavieta nevar būt lielāka par 12 kvadrātmetriem, t.i., Vaira Vīķe-Freiberga tikusi pie uzreiz divām kapavietām, kas arī noteikumos nav paredzēts...

''Nu, ļoti jau nu viņai kārojās tur ''gulēt'','' secina kapu strādnieks. ''Nezinu, kā viņai tas izdevās, bet vēlāk tika ierādīta šī ekskluzīvā vieta.''

Tolaik KNAB veica pārbaudi un atzina, ka kapavietas ieguves procesā pieļauti pārkāpumi. Atklājies arī, ka eksprezidente nemaz nav samaksājusi par savu glauno atdusas vietu. Kriminālprocesu toreiz tika lemts neuzsākt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:45

Jaunākās diskusijas