Mūžībā devies Valters Frīdenbergs

tautaruna.lv, LETA 17.oktobris 2018, 13:56
 
F64
Pēc ilgstošas cīņas ar slimību mūžībā aizgājis mūziķis Valters Frīdenbergs, informēja Frīdenberga draugs un agrākais skatuves partneris Kārlis Būmeisters.

"Tik skaistā dienā tik smagas skumjas. Mans brālis, večuks, kuru pazinu tik pat ilgi, cik sevi, nu ir prom. Lai Tev spārnos vējš, bračiņ, un sadziedamies nākamreiz. Tevis ļoti pietrūks," raksta Būmeisters.

Frīdenbergs ilgstoši cīnījās ar vēzi un viņa ārstēšanai tika vākti ziedojumi.

Frīdenbergs cīnījās ar ļaundabīgu audzēju, un labdarības portāls "Ziedot.lv" pagājušā gada ziemā aicināja iedzīvotājus ziedot līdzekļus Frīdenberga ārstēšanas terapijām Vācijā. Ziedojumos tika savākti vairāk nekā 132 000 eiro.

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks. 2005.gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā. Vēlāk, 2011.gadā, viņš kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Frīdenbergs strādāja arī Latvijas Televīzijā, kura izsaka visdziļāko līdzjūtību viņa tuvākajiem cilvēkiem, draugiem un kolēģiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas