Nosaukta 2024. gada labākā diēta

tautaruna.lv 12.aprīlis, 10:30
 
pexels.com
Medijs "U.S. News & World Report" nosaucis šī gada labāko diētu.

Medijs "U.S. News & World Report" publicējis labāko un populārāko diētu reitingu, izceļot, kura ir šī gada vislabākā diēta.

"U.S. News" veselības nodaļas galvenā redaktore Gretela Šuellere atklāj, ka 2024. gada diēta ir Vidusjūras diēta.

"Eat This, Not That" norāda, ka nemainīgi jau septīto gadu pēc kārtas tieši Vidusjūras diēta tiek atzīta par gada diētu.

Lai noskaidrotu gada labāko diētu, medijs ir izstrādājis stingru metodoloģiju. Kopumā 43 uztura speciālisti tiek aicināti novērtēt 30 diētas. Speciālistiem katra diēta ir jānovērtē vairākās kategorijās.

Iemesls tam, ka topa līderis ir tieši Vidusjūras diēta, ir tāds, ka tā ir ļoti vienkārša un veselīga, kā arī, ievērojot šo diētu, var zaudēt ne tikai svaru, bet uzlabot vispārējo veselības stāvokli.

Eksperti jau kārtējo gadu Vidusjūras diētu izceļ kā labāko diētu, jo tā ir pietiekami elastīga un pilnībā neaizliedz kādas pārtikas grupas lietošanu uzturā. Turklāt ir veikti pietiekami daudz pētījumu, kas aptiprina, ka šī diēta sniedz labumu veselībai. Vidusjūras diēta ieguva augstāko punktu skaitu tādās kategorijās kā vienkāršākā diēta, veselīgākais uzturs, labākā diēta sirds veselībai, ilgstpējīga diēta, labākā diēta cilvēkiem ar diabētu, labākā diēta kaulu un locītavu veselībai.

Šāds novērtējums nav nekas pārsteidzošs, jo daudzos pētījumos pierādīts, ka, ievērojot Vidusjūras diētu, var samazināties diabēts, augsts holesterīna līmenis.

Vidusjūras princips ir iemācīt cilvēkiem ēst veselīgu pārtiku ik dienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas