Aģentūra ASV apgalvo, ka Krievijas hakeri izmantojuši „Microsoft” piekļuvi, lai zagtu valdības darbinieku e-pastus

Portāls nra.lv 12.aprīlis, 17:30
 
Pixabay
Amerikas Savienot Valstu (ASV) Kiberdrošības un infrastruktūras drošības aģentūra (CISA) paziņojusi, ka Krievijas valdības atbalstītie hakeri ir izmantojuši savu piekļuvi „Microsoft” e-pastu sistēmai, lai nozagtu korespondenci starp amatpersonām un tehnoloģiju gigantu, liecina ceturtdien izplatītais paziņojums.

Aģentūra brīdināja, ka hakeri izmanto e-pastā izplatīto autentifikācijas informāciju, lai mēģinātu ielauzties „Microsoft” klientu sistēmās, tostarp nenoteikta skaita valsts aģentūru sistēmās.

Šis CISA paziņojums seko tikai pagājušajā nedēļā izplatītajai informācijai, ka ir bijis iespējams novērst atsevišķas ielaušanās sistēmās, pie kā tiek vainota Ķīna, norādot arī uz ASV uzņēmumu kiberdrošības pārkāpumiem un apzinātu kontroles trūkumu.

CISA atteicās nosaukt aģentūras, kuras varētu būt ietekmētas. Savukārt „Microsoft” norāda, ka “sadarbojas ar mūsu klientiem, lai palīdzētu viņiem izmeklēt un mazināt situāciju. Tas ietver darbu ar CISA pie ārkārtas direktīvas, lai sniegtu norādījumus valdības aģentūrām.”

CISA brīdina, ka hakeri varētu būt ķērušies arī pie nevalstiskajām organizācijām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:25

Jaunākās diskusijas