"Haoss būs garantēts"; Polijas zemnieki no 1. marta bloķēšot robežu ar Lietuvu

tautaruna.lv 25.februāris, 8:55
 
Dmitrijs Suļžics/MN
Atsaucoties uz Polijas mediju wp.pl Lietuvas TV lrt.lt  ziņo: " Poļu zemnieki informē par Polijas un Lietuvas robežas blokādi 1. martā. Traktori bloķēs pārbrauktuvi Budzisko"

Lietuvas TV lrt.lt ziņo: "1. martā poļu zemnieki paziņo par Polijas un Lietuvas robežas blokādi. Traktoriem ir jābloķē pārbrauktuve Budzisko - ziņo portāls wp.pl.

- Noskaņojums ir bloķēt visu satiksmi. Mēs neko neļausim, wp.pl sacīja Lietuvas robežas blokādes organizators Karols Piečiņskis, kurš cer, ka akcijai pievienosies arī Lietuvas zemnieki.

Polijas zemnieki savu lēmumu pamato ar t.s "graudu karuseļa" sistēma, kas sastāv no Ukrainas graudu ievešanas provincē. Lubelskie vai Podkarpackie tranzītā caur Poliju, tad dodas uz Lietuvu."

Polijas soctīklos izplatītā informācija liecina: "Piektdien zemnieki slēgs robežu ar Lietuvu. Uz nedēļu."

Arī ieraksts "X": "No 1.marta poļu fermeri nedēļu bloķēs Polijas-Lietuvas robežu. Jo viņiem esot pierādījumi, ka Ukrainas graudus tranzītā no Ukrainas ved uz Lietuvu. Tur kravām pārtaisa papīrus, un ved tirgot uz Poliju."

Komentētāji šausmās: "Pag, tad LT/LV/EE iedzīvotāji nevarēs ar mašīnu/autobusu tikt pāri robežai? Kas šis par buļļa sūdu?"

"Tos Ukrainas graudus varētu vest uz Latvijas ostām un sūtīt tur, kur tiek sūtīti krievu graudi, līdz ar to, graudu kravas no krievijas vairs nebūs jātransportē."

"Man ir pierādījumi, ka poļi no baltkrievijas ieved garudus un tālāk tirgo Piedāvāja man pirkt pa dempinga cenam ar tekstu “ viss bus Ok, tirgotājs būs poļu firma”"

"Poļu zemnieki ir tik prokremliski? Kas ar poļiem?"

"Poļi varētu savaldīt savu vati un iestādīt pa molotova kokteilim pakaļā un traktorā katram"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:33

Jaunākās diskusijas