Par ideju Rīgā noteikt iebraukšanas maksu soctīklos iet "spalvas pa gaisu"

tautaruna.lv 20.februāris, 17:22
 
MN
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par īpašu maksas zonu ieviešanu Rīgā, kurās privātiem transportlīdzekļiem ir noteikta iebraukšanas maksa.

Iniciatīvas autors Maksims Revunovs norāda, ka ir Latvijas iedzīvotāji, kuri dzīvo ārpus Rīgas, bet strādā galvaspilsētā, tādējādi regulāri izmanto "par rīdzinieku naudu izbūvēto infrastruktūru - ceļus, ceļu satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus, ielas apgaismojumu", taču šie iebraucēji nodokļus maksā pašvaldībās, kurās ir deklarējuši savu dzīvesvietu, piemēram, Mārupes novadā, Jūrmalas pašvaldībā.

Diskusija par iebraukšanas maksas noteikšanu izraisījusies arī mikroblogošanas vietnē "X", kur Andrejs Urbāns raksta: "Manabalss ir sākta paraksta vākšana iniciatīvai par maksas noteikšanu iebraukšanai Rīgā nerīdziniekiem (identiski kā Jūrmalā) Es jau parakstījos, ir kāds iemesls kādēļ tā nav atbalstāma doma?"

Komentāros viedokļi dalās, tomēr liels skaits cilvēku šo ideju vērtē kā sliktu. Piemēram, Elita Veidemane raksta: "Idiotisms. Domājat, ja būs iebraukšana Rīgā par maksu, tad visas stāvvietu maksas pēkšņi izbeigsies? Jūrmalā tā ir 3 eiro pa dienu, bet Rīgā - 3 eiro par stundu."

Ivars Auziņš: "Idiotisms. Rīga paliks bez darbiniekiem. Tā jau nav."

"Rīga nav kūrorts, bet gan galvaspilsēta, kur daudziem ir darbs, skola, ārsti, citi pakalpojumi. Liksi lauku cilvēkam piemaksāt par to, ka viņam nepieciešams ārsts valsts lielākajā slimnīcā? Izkāp no sava pilsētnieka egoisma kaut uz brīdi..."

Neizpaliek arī ironija: "Jā, jo ideja centralizēt valsts iestādes Rīgā un vēl piķi ievākt no apmeklētajiem, ir izcila ideja!"

"Vispirms pārcel bērnu slimnīcu, Stradiņus, dzemdību namu, visas ministrijas un valsts iestādes, tai skaitā manu darba vietu uz provinci, es tikai priecātos nespert savu kāju Rīgā"

"Kad sunim nav ko darīt, tas laiza olas. Tu vienkārši parādi sevi kā muļķi. To vēl kaut kā varētu dabūt cauri, ja Rīga nebūtu galvaspilsēta ar daudzajām tajā izvietotajām valsts iestādēm, kas nepieciešamas katram republikas iedzīvotājam. Jūrmalā tādu nav."

"Kāpēc ārstam būtu jāpiemaksā, lai viņu ielaiž Rīgā, kur viņam ir darbs luelā slimnīcā? Kāpēc pacientam jāmaksā mesls, lai visužēlīgi tiek uz slimnīcu vai pakaļ tikko operētam tuviniekam? Tu esi atsaldēts!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas