Zināms, kad karalis Čārlzs III atteiksies no troņa

tautaruna.lv 20.februāris, 2:30
 
depositphotos.com
Kā izrādās, karalis Čārlzs III pārāk ilgi tronī nepaliks. Bijušais karaļnama virssulainis Pols Burels laikrakstam "New York Post" sacīja, ka karalim jau ir skaidrs plāns, kā nodot valdīšanu savam vecākajam dēlam Viljamam un viņa sievai Keitai Midltonei. Un monarhs realizēs savus plānus nākamajos desmit gados.

Karalis, kā stāsta Burels, iedvesmojies no citu valstu kolēģu pieredzes: piemēram, pirms mēneša 83 gadus vecā Dānijas karaliene Margrēte II atdeva troni savam dēlam Frederikam X.

“Viņš nevēlas arī turpmāk būt par valdnieku situācijā, kad citi valdnieki vienkārši vēro mantinieku sasniegumus,” stāsta avots.

Čārlzs atšķirībā no savas mātes Elizabetes II var teikt, ka ir izdarījis pietiekami daudz, un darīt to, kas viņam patīk.

“Viņš smagi strādās desmit gadus un tad teiks, ka ir pienācis laiks doties pensijā un skatīties, kā viņa dēls uzzied. Valsts pieņems jaunu karali un karalieni, un loks noslēgsies, kad par karali kļūs Diānas dēls,” atzīmē eksperts.

Jāpiebilst, ka šis komentārs pausts pirms Bakingemas pils paziņojuma, ka Čārlzam III diagnosticēts vēzis.

Tas nav prostatas vēzis, bet tika atklāts palielinātas prostatas ārstēšanas laikā, kas tika veikta nesen, atklāja pils, bet plašāku informāciju nesniedza.

75 gadus vecais monarhs sācis ārstēšanās kursu, paziņoja pils, piebilstot, ka Čārlzs III ir pozitīvi noskaņots par ārstēšanos un gaida atgriešanos pie savu pienākumu pildīšanas.

Pagaidām karalis nepiedalīsies publiskos pasākumos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas