Slims un trūcīgs seniors Ventspilī valsts birokrātijas dēļ nespēj izdzīvot

tautaruna.lv 20.februāris, 7:00
 
Ilze Zvēra/F64
Smagu veselības problēmu un trūkuma nomocīts vīrietis Ventspilī vairākus gadus saņēmis sociālo atbalstu, bet nu tik ļoti nepieciešamo palīdzību sociālais dienests atsaka, jo, pārbaudot vīrieša turību datubāzē, uz viņa vārda vīrietim neizprotamā veidā uzradies uzņēmums, vēsta "Bez Tabu".

Senā pagātnē ventspilniekam Tālivaldim piederēja zemnieku saimniecība Ventspils pusē. 2002. gadā viņš to pārdeva. Vēlāk strādāja par kravas spēkrata šoferi, bet normālai dzīvei, tai skaitā darba gaitām, strīpu pārvilka insults. Tālivaldis pat pārcietis vairākus insultus un smagu operāciju. Vecumdienas vīrietis pavada trūkumā, pēdējos aptuveni piecus gadus talkā nāca sociālais dienests, piešķirot trūcīgā vai maznodrošinātā pabalstu.

"Ar savu naudu nevaru savilkt galus. Vajadzīgas zāles, par elektrību jāmaksā un tā tālāk."

Sociālais dienests reizi gadā pārbauda klientu turību, lai pārliecinātos, vai sociālā palīdzība pienākas. Vairākus gadus apstiprinājās, ka Tālivaldis atbilst palīdzības saņēmēja statusam, tomēr pēdējā pārbaudē, ielūkojoties Uzņēmuma reģistra datos, konstatēts fakts, ka vīrietim pieder uzņēmums, zemnieku saimniecība, bet, kā sacīja Tālivaldis, to (zemi) viņš jau pārdevis pirms vairāk nekā 20 gadiem. Aplamais zemnieka statuss liedz saņemt tik nepieciešamo pabalstu.

Uzņēmumu reģistra pārstāvji informēja, ka, lai gan Tālivaldis jau sen pārdeva īpašumu (zemi), zemnieku saimniecība jeb juridiskā persona netika likvidēta. Lai gan šī zemnieku saimniecība ir tukša čaula, jo realitātē vairs nepastāv, formāli tā pieder Tālivaldim, skaidroja valsts iestādē.

Lai ātrāk saņemtu sociālo palīdzību, Tālivaldim jālikvidē uzņēmums; likvidācijas process ilgs ne mazāk kā trīs mēnešus, informēja Uzņēmumu reģistrā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas