Atklāts, kurš pārtikas produkts var palīdzēt novērst depresiju un pat demenci

tautaruna.lv 19.novembris 2023, 19:20
 
pexels.com
Zemenes, iespējams, var palīdzēt novērst demenci un depresiju pusmūža cilvēkiem ar lieko svaru, atsaucoties uz profesora Roberta Krikoraina pētījumu, ziņo "The Sun".

Zinātnieki cer, ka viņu jaunākais atklājums varētu palīdzēt novērst demences attīstības risku.

Profesors Roberts Krikorians no Sinsinati universitātes (ASV) pauž: "Demence ir vispārīgs termins, kas ietver daudzas dažādas slimības, un tām nav pieejami medikamenti."

Profersors norāda, ka šobrīd nav skaidri zināms, kad tiks atrasti piemērotākie medikamenti, terapija, lai novērstu demenci, taču jau šobrīd cilvēki var ievērot konkrētu dzīvesveidu, lai slimības risku samazinātu. "Tā šobrīd ir labākā pieeja."

"Mūsu atklājumus, iespējams, var saistīt ar zemenēs atrodamo antocianīnu pretiekaisuma iedarbību," skaidro profesors. Viņš uzsver, ka aptuveni 12 nedēļas no vietas apēdot ik dienu vienu porciju zemeņu, uzlabosies ne tikai garastāvoklis, bet arī var tikt stiprināta mentālā veselība un pat atmiņa.

Aptuveni viena glāze zemeņu nodrošina mūsu organismu ar dienā ieteicamo C vitamīna devu. Kā arī eksperts norāda, ka zemenēs esošās uzturvielas ir labas mūsu sirds veselībai.

Profesors izceļ, ka pētījumā piedalījās pusmūža vecuma cilvēki ar lieko svaru. Ēdot regulāri zemenes, pierādījās, ka laika gaitā var samazināties iekaisumu procesi oranismā, kā rezultātā samazinās aptaukošanās, pirmsdiabēta un 2. tipa diabēta risks. Secīgi zemeņu ēšana pēc profesora domām, iespējams, minimāli var arī mazināt demences risku, jo tajās esošās uzturvielas stirpina mūsu mentālo veselību un atmiņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas