Soctīklos dalās ar padomu, kā iegūt priviliģēto biļeti uz dziesmu svētkiem

tautaruna.lv 7.decembris 2022, 18:30
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē deputāti vienojās turpmāk lemt par Dziesmu svētku biļešu iegādes priekšrocībām.

Pēc dienaskārtības jautājumu izskatīšanas sēdes noslēgumā deputāti vienojās nākamās sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par Valsts prezidenta padomnieces Sarmītes Ēlertes ierosinājumu piešķirt Saeimas deputātiem priekšrocības Dziesmu svētku biļešu iegādei, paužot vienotu viedokli, ka šādas priekšrocības nav nepieciešamas.

Savukārt Dziesmu un deju svētku padome nesen nolēma, ka Saeimas deputātiem un Ministru kabineta locekļiem tiks saglabāta privilēģija rezervēt un iegādāties biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem.

Valsts prezidenta kancelejas pārstāve Sarmīte Ēlerte diskusijā aicināja ņemt vērā, ka savulaik Dziesmu svētki radās kā tautas pašorganizācijas kustība, tomēr šodien tiek sagaidīts, ka Dziesmu svētki tiek finansēti no valsts budžeta. Viņa uzsvēra, ka lēmumā par finansējumu svētkiem piedalās gan Ministru kabinets, gan Saeima, tāpēc "būtu jocīgi", ja šāda iespēja Saeimas deputātiem un Ministru kabineta locekļiem būtu liegta.

Tikmēr vietnē "Twitter" izskanējis piedāvājums (vairāk kā 300 citi vietnes lietotāji to atzinuši kā noderīgu, piespiežot "patīk"):

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:14

Jaunākās diskusijas