Mairita Solima beidzot atklāj 20 gadus neatklāto

tautaruna.lv 7.decembris 2022, 5:00
 
Gatis Gierts/F64
"Ir, ir atkal Ziemassvētki Doma laukumā! Emocijas tik siltas, ka beidzot atklāšu 20 gadus neatklāto," ierakstā "Facebook" raksta Mairita Solima.
Viņa atklāj, ka Ziemassvētku tirdziņu Doma laukumā neorganizē nāk Rīgas dome, kā lielākā daļa pilsētnieku un Rīgas viesu domā. Izrādās tā ir uzņēmēju pašu iniciatīva, par kuru Rīgas dome iekasē nodokli.
Viss sācies pirms 20 gadiem, kad četri Vecrīgas uzņēmēji, starp tiem arī viesnīca "Gutenbergs", nolēma - jā, arī mums Rīgā vajag kā Eiropa! Uzņēmēji sametuši tam laikam lielas naudas, uzbūvēja mājiņas, uzrunāja tirgotājus un, protams, Rīgas domi. Tirgotāji atsaucās, toties Rīgas dome - izrakstījusi šiem 4 uzņēmējiem rēķinus par zemes nomu, elektrību, atkritumiem, policiju utt vairāku desmitu tūkstošu latu vērtībā.
"Tā notika ik gadu, kā šodien atceros solījumus un arī savu tipināšanu pa Rīgas domes kabinetiem... Gadiem mēģinājām Rīgas domi pārliecināt, ka Ziemassvētku tirdziņš ir gods, slava un reklāma Rīgai un prieks Rīgas viesiem, bet pa šiem 20 gadiem nekas nav mainījies. Ar laiku mēs pārējie atbirām, jo... dārgs prieks, jo ne jau namiņu nomnieki amatnieki un ēdinātāji to visu var nosegt, tad tirdziņš vispār būtu tukšs, bet vienīgi Andris Kreislers palika," stāsta Mairita Solima.
Andris Kreislers joprojām to visu uztur, katru gadu ar Rīgas domi slēdz jaunu zemes nomu, taisa jaunas mājiņas, pārkrāso vecās, uzliek, novāc, uzglabā pa vasaru un - visu apmaksā, teic M. Solima. Andra meita ir arhitekte - tirdziņš un dekorācijas ir viņas dizains, bet pats Andris īsi pirms tirdziņa atvēršanas skrūvēja apsargu namiņā drēbju pakaramo.
"Kāpēc Andris Kreislers to visu dara? Nu, tāpēc, ka traks! Andris saka - baigais gandarījums, to visu Ziemassvētkos redzot! Esot reāls prieks, ka cilvēkiem prieks! Un ielikts šais gados ir tik neatsaņemami daudz, ka cita ceļa jau nav, kamēr varu, es turpinu, Andris saka. Jā, jāpiemin, ka neliela naudiņa no RD tomēr tiek dota kultūras pasākumiem tirdziņā, kas, tiesa, turpat atpakaļ vien nonāk... Lai šis mazais noslēpums jums liek ieraudzīt Ziemassvētku tirdziņu Doma laukumā jaunā skatā un doties uz to pēc Ziemassvētku prieka!" novēl M. Solima.
Ieskats, kā tapa Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā, apskatāms šeit:
Portāls NRA jau rakstīja, ka Rīgā Ziemassvētku egles iedegšanas pasākums Doma laukumā svētdien pulcēja vairākus tūkstošus cilvēku.

Rīgas galveno Ziemassvētku egli Doma laukumā iededza bērnu un jauniešu vokālais ansamblis "Kolibri", savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis klātesošos uzrunāja ar video starpniecību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:53

Jaunākās diskusijas