Senioram izdodas pierādīt taisnību pēc 44 nepamatoti pavadītiem gadiem cietumā

tautaruna.lv 21.janvāris, 16:00
 
pexels.com
Villijs Viljamss, kuram tagad ir 79 gadi, 1975. gadā tika nepamatoti apsūdzēts par divu cilvēku nošaušanu Floridā. Pēc notikušā viņam tiks piespriests mūža ieslodzījums. Lai arī vīrietis uzstāja, ka nav vainīgs, tiesa lēma, ka tieši viņš ir pastrādājis nežēlīgo noziegumu, ziņo "The Sun". Pēc cietumā aizvadītiem 44 gadiem viņam izdevās pierādīt savu nevainīgumu.

Intervijā medijam Villijs atklāja, ka, neskatoties uz milzīgo netaisnību, viņš nav dusmīgs par notikušo.

"Cilvēki man jautā, vai es esmu sarūgtināts un dusmīgs. Un es vienmēr saku nē. Tāda sajūta tikai vairos trauksmi, un es esmu pārāk vecs, lai ciestu no šāda veida lietām," sacīja Villijs.

Kā viņš skaidro, tad viņš vienkārši atradās nepareizā vietā un laikā.

Sēžot savā automašīnā, kāds puisis, kuru viņš pazina no skolas, ielēca pasažiera sēdeklī un lūdza Villiju aizvest viņu uz tuvējo veikalu. Veikals tika aplaupīts un tika nošauti divi cilvēki. Noziedznieks aizmuka no notikuma vietas.

Notikuma aculiecinieks sākotnēji aplūkojot iespējamo nozieguma pastrādātāju fotogrāfijas nevarēja noteikt, kurš ir vainīgais. Tiek ziņots, ka policija pat izmantoja hipnozi, lai atrisinātu šo lietu un aculiecinieks varētu nosaukt vainīgo. Šajā brīdi notikuma aculiecinieks atzina, ka tieši Villijs ir nogalinājis divus cilvēkus.

Tas bija vienīgais tiesas pierādījums pret viņu un Villijs tika notiesāts.

Vien 2020. gadā tika uzsākta atkārtota lietas izmeklēšana. Tika apšaubīta policija metode, izmantot hipnozi, lai noteiktu vainīgo. Tā nav uzticama metode. Villijs tika atbrīvots no cietuma, taču viņš atradās policijas uzraudzībā un pastāvēja liels risks, ka viņam nāksies atgriezties ieslodzījumā.

Kā ziņo medijs, tad pirms divām nedēļām tiesa pilnībā atbrīvoja Villiju no visām apsūdzībām un viņš tika beidzot atzīts par nevainīgu.

Saskaņā ar Floridas likumiem ikviens, kas ir nelikumīgi ieslodzīts, var saņemt kompensāciju 50 000 ASV dolāru apmērā par katru ieslodzījumā pavadīto gadu, taču maksimālā summa nedrīkst pārsniegt divus miljonus dolāru. Tomēr, lai Villijs iegūtu kompensāciju, viņam nepieciešams uzsākt juridisku "cīņu", jo tiesa atsakās viņam piespriest kompensāciju tāpat vien.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:05

Jaunākās diskusijas