Tautas viedokļu sadursme: Kam jānotiek cilvēku galvās,lai uzskatītu,ka -30 ir labāk nekā +30?

tautaruna.lv 9.janvāris, 19:27
 
Dmitrijs Suļžics, F64
''Mātes un meitas'' tēma latviešu svaru kausos vienmēr ir bijuši nesamērojami lielumi, tāpēc ar prieku esam piefiksējuši, ka beidzot šajos svara kausos ir nonākuši arī tik nesamērojamas galējības kā 30 Celsija grādi.

Iespējams, šāda tēma nebūtu aktualizējusies, ja svaru kausos būtu jāliek 20 grādu temperatūra, jo filozofiskajā būtībā šāda veida strīdi vienmēr atduras vasara vs ziema salīdzinājumos, bet šoreiz tas nederēs, jo pat glābšanas dienesti visam, kas grozās ap 30 grādu temperatūru, automātiski pievieno ''dzeltenos'' un ''oranžos'' brīdinājumus.

Šādas pārdomas raisīja interesantā diskusija, kura izvērsās pie juristes Gintas Vilcānes ieraksta platformā X (iepriekš Twitter), kurā tika uzdots virsrakstā minētais jautājums: ''Kam jānotiek cilvēku galvās,lai uzskatītu,ka -30 ir labāk nekā +30?''

Pilnu ierakstu ar tam sekojošo diskusiju atradīsiet šī raksta noslēgumā, bet dažus komentārus izcēlām, jo nez kapēc sabiedrībā valda uzskats, ka sievietes ir lielākas siltummīles. Tāpēc, uzmini nu! Kāda dzimuma pārstāvis izteica šos komentārus?

''Es šito arī nesaprotu. Bet nu cilvēkiem visādas slimības, liekais svars... varbūt tiešām grūti. Vai arī vienkārši nespēj baudīt dzīvi un priecāties - mana teorija par šo siltumnīšanu :)''

''Jāpiedzimst Latvijā un jāmīl tas, ka šajos platuma grādos ir arī ziema, nevis mūžīgā vasara kā subtropos.''

''Veselības problēmas, piemēram. Lai mierinātu skepsi, apskatāmies datus par sabiedrības veselību valstī. P.S. Ja ārā ir +30, tad arī iekštelpās pēc pāris dienām ir tuvu tam. Ja ārā ir -30, tad telpas var sasildīt līdz adekvātai temperatūrai''.

''Nu nezinu vai galvā, bet pārējā ķermenī gan. Ja nebūtu jāmaksā par apkuri, tad ļoti priecātos par šādu ziemu četru mēnešu garumā''.

''Ja cilvēkam dzīvoklī ir kondicionieris, varbūt, bet tā, nē''.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas